B&K - B&K Newsletter - 2002 - 11 mars

11 mars

Sidan skapad 2001-03-11
U
ppdaterad 2002-03-11
 
Sök på B&K:s webbplats
 

Sök på nätet med gymråttans favorit:

Sök på webben med Google

 
Kommentarer
Maila eller använd formuläret nedan:

namn (valfritt):

e-post (om du vill ha svar):

meddelande:

B&K Newsletter 11 mars 2002:

B&K Newsletter - snabba nyheter i musklernas värld!

För att starta din prenumeration på B&K Newsletter,
fyll i din e-postadress och klicka på knappen nedan.
 

Innehåll: 

[1] Tommi Thorvildsen redo för Mr Olympia 2002!

Tommi "Glutezilla" Thorvildsen är klar för Mr Olympia 2002 efter att ha tagit tredjeplatsen på Austrian Grand Prix den 8 mars!

1. Chris Cormier, USA *
2. Dexter Jackson, USA *
3. Tommi Thorvildsen, Norge *
4. Jaroslav Horvath, Slovakien 
5. Jeff Long, USA 
6. Johannes Eleftheriadis, Tyskland 
7. Garrett Downing, USA 
8. Jostein Oedegaarden, Norge 
9. Elvis Brown 
10. Jamo Nezzar, England

* Kvalificerad för Mr Olympia 2002.

Mer info och bilder finns som vanligt på följande webbplatser:

IFBB | Flex Magazine | American Bodybuilding | MuscleTime

[2] Nytt på B&K:s webbplats

Uppdaterade äldre utgåvor av B&K Sports Magazine:

Ett par nya pressreleaser

  • Stockby Fitness Food & Club i ny regi!
  • Björn Lindgren Aerobic and Fitness Camp 2002
  • Träningsweekend Athletic Fitness 16 mars

Tidningen Fitness Magazine och Nordens största träningsmässa, Scandinavian Fitness Expo, befinner sig i en expansiv fas och söker nu en säljare!

Martin "Biffen" Strandberg har satt ihop en gymguide över Tallinn.

Danska Bodybuildingförbundet inbjuder till Nordiska Mästerskapen den 11 maj.

[3] Veckans artikel - av Ove Rytter

Din första tävlingsdiet!

"Du har just sett en bodybuildingtävling. Du kanske inte tänker tävla, men du är ändå "lite sugen" på att komma i så bra form som möjligt, utan att för den skull se ut som Mr Olympia. Visst skulle det vara "kul" att plocka bort några överflödskilon (om du nu har några sådana) för att komma i tävlingsform?

Här har du råden och vägledningen. En artikel som skiljer vinnarna från förlorarna i kampen mot fettet."

[4] Födelsedagar i branschen

Måndag 11 mars - Emma Melin:

Om ni vill äta nyttigt och hälsosamt, ta en sväng ut på Lidingö!

Åk till Stockby Fitness Club och sätt er på terrassen. Låt solen värma era kinder medan ni glatt mumsar på en härlig anrättning från fitnessköket. Pröva en smoothie eller en av våra delikata hälsodrinkar! Låt maten smälta med en rykande varm latte och varför inte ett fettsnålt bakverk!?

Ta sedan på mössan och ströva runt i den fina natur som omger er och Stockby Fitness Food & Club här på Lidingö. Eller varför inte gå ned i vårt splitter nya gym och träna ett pass.

Här på Stockby finns ingen stress utan bara ett lugnt tempo som passar för alla som vill ha en livsstil med kvalité. Välkommen!

Vi (Emma Melin och Joachim Kärrström) tar över den 1 mars!

Stockby Fitness Club
Stockbyvägen 3
181 41 Lidingö
08-765 00 15

Tisdag 12 mars - Flemming Rasmussen

Söndag 17 mars - Darko Novoselic

Söndag 17 mars - Mary Roberts

Fler födelsedagar i branschen - tipsa oss gärna om mer profiler!

[5] Frågor och svar: Vill komma i form!

"Vill komma i form!"

"Tack för en bra tidning. Jag är en kille på 32 som gillar att läsa om alla olika träningsidéer som finns. Problemet är bara att ju fler artiklar man läser desto mer förvirrad blir man (ha ha). Jag är 188 cm och väger 92 kg. Till sommaren vill jag vara nere på 85 kg. Min träning består av fyra intensiva styrkepass i veckan, dessutom avslutar jag varje pass med 30 minuter promenad på löpband (cirka 140 i puls). Nu till min fråga:

Hur många kalorier ska jag äta för att tappa fettet (7 kg) utan att förlora muskelmassa? Kan man klara det på innan sommaren? Mvh Niclas"

Ove Rytter svarar:

Hemligheten med all framgång heter dedikation. En vilja att nå målet. Ty den som ej genomför en plan, når heller ej målet. De flesta som misslyckas tror att det är fel på metoden snarare än ansträngningen.

Det är inga som helst problem med att plocka av något kilo fett i månaden. Om man vill och tar sig tid. Ty det är inte gratis tidsmässigt att bli "hård" i kroppen. Det rör sig om att tidsmässigt aktivera din hjärt- och lungapparat för att få igång fettförbrännings- processen på regelbunden basis.

Jag ska generalisera hårt, för att svara så enkelt som möjligt;

Om du vill gå ned i vikt, lägger du dig lämpligen på cirka 500 kcal under ditt dagliga dagsintag. Det vill säga det kaloriintag som motsvarar bibehållen kroppskonstitution i förhållande till aktivitet.

Detta kalorital baserar sig på aktivitetsnivå, där jag skulle kategorisera dig i den övre medelregionen. En elitlöpare, eller motsvarande, kategoriseras högst upp på skalan, såsom jämförelse.

Enligt boken "Mat för idrott", som jag för några år sedan gjorde i samarbete med Yvonne Rosell skulle du kategoriseras såsom "mycket aktiv person", med ett kaloribehov på cirka 32 kcal/kg kroppsvikt, vilket betyder att dagligt intag beräknas enligt formeln: 32 kcal x 92 kg = 2 944 kcal/dygn.

Du bör alltså dra ned ditt kaloriintag till cirka 2 400 kcal/dygn, med bibehållen aktivitetsnivå, för att tappa fett - men inte allt för mycket muskler. Försök att hålla din fettminskning till cirka 0,5 kg/vecka - och du vill behålla resultatet under en längre tid.

Att minska dina sju kilo är enligt detta resonemang ett projekt som kräver 14 veckor. Du kan klara det något snabbare. Men öka då den aerobiska aktiviteten; svält dig inte i form!

Dina styrketräningspass under denna period bör innehålla relativt tunga och explosiva moment. Tänk på att aerob och anaerob träning är två olika saker. I gymmet ska vi bygga muskler vilket bara görs genom att tvinga muskeln att linjärt arbeta allt hårdare. Med allt tyngre vikter/belastning.

Hoppas att mitt svar kan peppa dig vidare under våren och på 14 veckor kommer du att bli i betydligt bättre form. Förmodligen mycket bättre än om du stressdietar, tillika stresstränar. Det bränner inte bara ut kroppen, utan så även psyket."

[6] Veckans citat av Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger om "Före och Efter"-foton:

"We all have a way of failing to notice small gradual changes, but photographs can quickly remind us just how great the overall change has been. Have some photos taken of yourself in a bathing suit from the front, rear and sides. Then put them away for a while, along with a record of your weight and measurements at the time the photos were taken.

When you think you've made some progress, repeat the process, and compare the "before" photos with the "after." You may be very surprised at the differences that become apparent when you study the two sets of pictures.

Continue to do this. The photographs will not only help you evaluate the results of your training during each of the intervals, but will also create a permanent history of the changes in your body as a result of your weight training program. You will probably discover you are smiling a lot more."

Från Arnold's Bodybuilding for Men, av Arnold Schwarzenegger med Bill Dobbins, New York: Simon and Schuster, 1981, sid 29.

[7] Kommande tävlingar och events

Håkan Petschler rapporterar om:

Eslövlyftet: Årets första SSM-kvaltävling blir ett påkostat arrangemang med olika uppvisningar i pausen. Den 16 mars, 12:00 i Norrevångshallen. Grenar:

  • Bilskottkärra
  • Ok-race
  • Lutande stockpress max reps (150 kg)
  • Hercules Hold
  • Conans cirkel
  • Kronlyft

Träningsweekend Athletic Fitness 16 mars

För 3:e året presenterar Sverige Sport & Prestation en träningsweekend. I år blir det lördagen den 16 mars på City Gymet i Linköping, 10:00-16:00. På programmet finner du:

  • Chins- & dipsträning, utbildad domare finns på plats.
  • Träning av vissa moment i hinderbanan.
  • Föreläsning: "Prestera mer!".
  • Poseringsteknik.

Känner du till ett evenemang som du vill tipsa om; maila oss:

[8] Allmän information

Gillar du vår webbplats och nyhetsbrev? Då kommer du också att uppskatta tidningen. Du kan teckna prenumeration online.

B&K: En grymt bra tidning för dig som vill ha mer muskler!
Box 3417, 103 68 Stockholm
Besöksadress: Holländargatan 33
Tel: 08-34 77 00, Fax: 08-34 63 33
E-post: