B&K - Tidningen - 2002 - Nummer 12

Nummer 12/2002

Sidan skapad 2002-11-23
Uppdaterad 2002-11-30
 

Prenumerera nu!

Prenumerera själv
eller
ge bort prenumeration

 

B&K: En grymt bra tidning för dig som vill ha mer muskler!
På omslaget: Tito Raymond & Anoma Marasinghe
Foto: Alex Ardenti & Franz Fleissner

 
 
Innehåll B&K #12

Finputs med Fredrik: Rapport från katabolträsket
Finputs med Fredrik: Rapport från katabolträsket

Profilen: Anoma - Sveriges kvinnligaste krutpaket
Profilen: Anoma - Sveriges kvinnligaste krutpaket

Stor Olympia-special
Stor Olympia-special

VM i Bodybuilding: Läs Fredrik Ages personliga rapport
VM i Bodybuilding: Läs Fredrik Ages personliga rapport

Ronnie Coleman - 5xMrO
Ronnie Coleman - 5xMrO

Styrka & volym: Vi visar hur det hänger ihop!
Styrka & volym: Vi visar hur det hänger ihop!

B&K Sports Magazine 12/2002

Om du inte vill missa nedanstående går du till din lokala tidningsförsäljare och införskaffar nummer 12/2002. Och du, fortsättningsvis ser du väl till att prenumerera? Startar du din prenumeration nu får du en träningsdagbok på köpet!

Tryckfel i senaste B&K

Det är mycket man ska tänka på när man gör tidning. En sak som vi tyvärr missade i nr 12/2002, var att ange korrekt datum för när du kan köpa nästa utgåva (1/2003). Rätt datum är naturligtvis den 27 december, inget annat.
 
Beklagar misstaget.
 
Alexander Danielsson Chefredaktör B&K Sports Magazine

Stor Olympia-special

Av Alexander Danielsson, Chefredaktör: Så var det då dags, mitt första Mr Olympia. I drygt 15 år hade jag väntat och längtat. Och nu skulle det bli av. Det var inte utan att jag hade lite svårt att sova natten innan. Mr Olympia är den tävling som alla byggare vill vinna, men där väldigt få lyckas. Faktum är att det, under de 37 år som tävlingen genomförts, endast är tio (10) man som lyckats vinna. Frågan var om det skulle bli en elfte gubbe i år.

Ledare: Grädde på julmoset
Välkommen till B&K Sports Magazines späckade julnummer. Lite tjockare än vanligt, men definitivt inte fet.
 
Vi på redaktionen är just hemkomna från Las Vegas och Olympia Weekend. Detta är världens tuffaste proffstävling inom "kroppskulturen". Freakigt!

Profilen: Anoma - Sveriges kvinnligaste krutpaket
Allt är B&K:s fel. Och brorsans. För utan oss hade Anorna kanske aldrig blivit intresserad av styrketräning. Fem år senare är Anoma, med sina 50 knallhårda kilon, fördelat på 153 cm, ett riktigt krutpaket. Ett kvinnligt sådant.

Finputs med Fredrik: Rapport från katabolträsket
För nio månader sedan inledde den frispråkige Fredrik Age sin, enligt utsago, sista tävlingsdiet. Målet var att ta sig från sina 110 mjukhårda kilon, till -90-klassen i årets VM och SM.
 
Det har varit en lång och hård resa. Och, även om de utsatta viktmålen inte kommer att nås (vikten ligger idag på runt 98 kg), så har den också varit framgångsrik. Fredrik själv säger: "Så här bra form har jag aldrig varit i...". Och vi är benägna att hålla med.
 
Fyra veckor före VM-starten drog vi in honom i gymmet. Dels för att se hur hans träning ser ut, så här strax före dagen D. Men också för att ställa några frågor.

Tävlingsdax: Allt du behöver veta inför första gången
Hösten är tävlingsbyggarens högsäsong i Sverige. Under loppet av ett par månader avgörs både SM-kval, SM, Decembercupen och, inte minst, Luciapokalen. I en sällsynt initierad artikel presenterar vi här det lilla extra som är värt att tänka på inför tävlingen.

Worlds Strongest Man/Woman i Kuala Lumpur
I ett varmt och fuktigt Kuala Lumpur, Malaysia, avgjordes i september årets version av Worlds Strongest Man/Woman. Tävlingen pågick i totalt nästan två veckor, fördelat på åtta tävlingsdagar. Anna Rosén var den av våra svenska tävlande som gått bäst inför sista tävlingsdagen. Så långt låg hon trea och hade inte många poäng upp till andraplatsen och finskan Heini Koivuniemi.

Hitta rätt i LA: Unik guide från B&K
Nu är det snart jul, och det behövs nog lite extra inspiration i vintermörkret? Kanske planerar du, eller någon annan träningsglad polare. en tripp till Meccat för bodybuilding; Los Angeles, med sina världsberömda gym och Muscle Beach. Här följer några tips på bra gym, restauranger, vitaminbutiker samt matvaruaffärer i L.A. Ett slags "survival kit", för den äkta gymråttan, som tar sig hit.

Koffein - För trimmade träningspass?
Koffein har länge presenterats som var mans gym- och förbränningsturbo. Det sägs att man blir pigg, alert och dessutom benägen att bränna fett. Men hur är det egentligen med det? B&K:s Monika Wieckowski gräver här så djupt det går om ämnet.

VM i Bodybuilding: Läs Fredrik Ages personliga rapport
Uppgift:
Delta på VM i bodybuilding.
Förutsättningar: Ingen kvaltävling, inga pengar från förbandet, inga sponsorer, ingen landslagsoverall, ingen coach, tio månader kvar och EN tävlande.
Genomförande: Få klartecken Från förbundet (tog ca sex månader), ordna med sponsorer (tretton ställde upp), ordna landslagsoverall (ordnat med hjälp av sponsorerna), ordna coach (tog den bästa, se B&K 6-7/2002) samt börja dieta (började redan den i januari).

Julnöten: Kända profiler avger nyårslöften
Det nya året nalkas med rasande fart, och då ska man ju som bekant avlägga det traditionella nyårslöftet. De allra flesta som gör så brukar dyrt och heligt lova något i stil med: nästa år skall jag begrava alla mina laster. börja motionera och bli en ny och bättre människa. Låter det bekant? Men om man redan motionerar och är en ganska bra människa då? Vad lovar man då? Detta har vi så klart tagit reda på genom att ställa den simpla frågan till några av landets mest kända profiler: Vad har DU för nyårslöfte inför år 2003?

VM i bodybuilding för damer: Stolpe ut för Heléne Hoby

Presspytt: Rykten och sanningar i musklernas värld
Av Ove Rytter
 
Nyhet! Bästa tipset till presspytt: 1000:- till tipsaren! Skicka ditt tips till . Om du har en bild är det ännu bättre: "Presspytt", B&K Sports Magazine, Box 3417, 103 68 Stockholm.

...Årets inspirerande julklapp.
...Gladiatorerna är över.
...Fem snabba frågor till Anders Graneheim.
...Månadens Jul-Nissar.
...Visuell inspiration.
...Arnold News.
...Julkortet du drömmer om.
...Fem frågor till Monica "Valkyria" Riscoll.
...Luciapokalen 2002 News.
...Business News.
...Månadens gluteus maximus.
...Dopning: Nyheter. Fakta. Notiser.
...Strongman Update.
...Norska presspytt av Nanna Bjone.
...och mycket, mycket mer...

Talangjakten: Månad fem. Det är nära nu...
Av Peter "Big.P" Möllerström: Målet är i sikte... Våra talangjaktsdeltagare är nu inne på slutspurten, med bara drygt en månad kvar till dagen D. Jag är impad! Riktigt impad faktiskt. Det är sällan man ser så målinriktade och seriösa personer. Dom satsar verkligen allt för att komma i superform till Luciapokalen. Denna gång låter jag dem själva berätta.

Styrka & volym: Vi visar hur det hänger ihop!
I förra numret av B&K kunde vi läsa om hur stretching dramatiskt kan påverka din muskelvolym. Den här gången går vi vidare med andra faktorer som påverkar hur stor och stark du kan bli. Precis som förra gången är det Lance Gille som serverar sanningarna.

Distans & Balans: Insikter & Åsikter signerat Johan Oldenmark
Nu har det gått ännu en en månad och det har hänt ganska mycket sedan sist. Bland annat så har jag haft äran att få vara med i uppsättningen av Pippi Långstrump på Göta Lejon i Stockholm. Och jag tycker att det är jätteroligt.

Insändare - Box 3417
"Ett annat problem som jag märkt att jag har är att jag inte lyckas få träningsvärk i bakre delen av axlarna, trots att jag följer tipsen i boken. Även övriga delar av axlarna är svåra att få träningsvärk i. Har du några bra ytterligare tips?"

 
"Tänk att lägga ut så mycket pengar för en tidning, där mer än hälften av innehållet är reklam. Fy fan vad dåligt, man känner sig enbart lurad. Jag är inte ensam om att tycka så här, det är flera på det gym som jag tränar på som har slutat att köpa era reklamtidningar."
 
"Frågan jag ställer mig är: varför liknar framsidan på byggarblaskorna (i synnerhet de amerikanska) mer porrtidningar än träningstidningar? Damerna på framsidan har fått Jenna Jameson-blick, porrigare skärning på sin bikini och mer och mer vågade poser intas."

Fråga Annika Warg om Fitness
"Jag är en tjej på 18 år som är väldigt intresserad av olika typer av träning, varför mycket av min fritid går åt till bl a styrketräning och dans. Jag är intresserad av Fitness och jag har nu undrar jag om det inte finns någon amatörtävling inom Athletic Fitness?"

Fråga Ingvar Larsson om Bodybuilding

Fråga Linda Liedstrand om Bodybuilding
"Om jag tränar med tunga vikter kommer träningsvärken samma dag, ibland redan på gymmet. Betyder det att jag har lyckats träna väldigt hårt, eller är det inte ens träningsvärk, utan bara någon annan sorts smärta?"

Fråga Monika Wieckowski om Nutrition
"Jag äter livsmedel med lågt Gl. Men nu undrar jag; är det inte så att livsmedel som innehåller mycket fibrer. inte bara går saktare ut i blodet (vilket sänker GI) utan även stannar längre i magen? Blir då inte följden att man kan få en oproportionerligt stor mage? Magen har ju svårare att omvandla fibrer till avfallsprodukter jämfört med andra låga GI-livsmedel?"

Scientific: Inlagring av fettsyror i fettväven
Denna studie indikerar att man bör se över fettsammansättningen i kosten om man vill undvika att fettsyrorna lagras i fettväven. Resultaten styrker användandet av fiskolja, som innehåller en övervägande del omega-3 fetter.

Resultatbörsen

Länkar till annonsörer i B&K 12/2002

• AST Sports Science Sverige
• Bodyblast
• Body Store
• Budo & Fitness Stores
• City Hälsokost
• Dalblad's Nutrition AB
• Eiselt Research
• Fast Sports Nutrition
• Great Nutrition
• Gymgrossisten
• Nutrition Outlet
• Nutrivision
• Peak Body
• SKIP
• Scandinavian Ultimate Nutrition
• Sport Nutrition Health & Fitness
• Twinlab
• Träningsspecialisten
• Weider

• Alm Careplan
• Budo & Fitness Stores
• Gymleco
• SBI Sport AB
• Solana
• STI International Trading
• Träningsspecialisten

Övrigt

B&K Webbshop
• Better Bodies
• Bodyblast
• Budo & Fitness Stores
• CULT Sweden AB
• Ducati Sverige
• Fitnessböcker
Fitness Magazine
• GASP
• Gula Tidningen
• Gym-on-the-web
• IFBB
Luciapokalen 2002
• Nutrition Outlet
• Scandinavian Fitness Expo
• STEEL Magazine
• Träffpunkten
• Träningsspecialisten

Kost/Kosttillskott

Redskap/Utrustning