B&K - Tidningen - 1997 - Nummer 2 - Presspytt

Presspytt

Sidan skapad 2002-02-04
Uppdaterad 2002-03-11
Sök på B&K:s webbplats
 

Sök på nätet med gymråttans favorit:

Sök på webben med Google

 
Kommentarer
Maila eller använd formuläret nedan:

namn (valfritt):

e-post (om du vill ha svar):

meddelande:

B&K Sports Magazine 02/1997:

Hej på er, "out there". Hur mås det efter lutfisk, kinapuffar och trista släktmiddagar? Vi på B&K har haft det toppen, med tunga vadpressar, snowboardåkning(!) och planering av 1997, som kommer att bli ett guldår för er läsare! Sällan har vi bokat in så mycket resor, reportage och annat kul. Då ska vi rota i presspyttpåsen (lådan är full).

Vi har ett litet problem på redaktionen: Vi förväntas fungera som en bildbyrå fastän vi inte har den funktionen. Vi skulle verkligen vilja hjälpa alla de tävlande som ringer oss och vill ha bilder av sig själva från olika tävlingar landet runt.
 
Men uppgiften har växt oss över huvudet. Vi måste från och med nu tacka nej till denna service. Helt! Vi har helt enkelt vare sig råd eller tid med denna digra uppgift. Förlåt oss! Snälla. Vi lovar att göra en bra tidning istället (det är ju bara 30 dagar per månad).

 

Visste du att Ehrling Wahlgren nyligen hade ett bejublat träningsseminarium på Athletic Center i Malmö?
 
- Vi hade träningsvärk i en hel vecka efteråt, berättade "Mr Athletic" Janne Malmkvist.
 
- Men det var inte i kroppen vi hade ont, utan i ansiktet. Vi var svullna av skratt, och har fortfarande sveda i ögonen av alla tårar.
 
Ehrling hade presenterat sig med: "Hej, jag heter Ehrling Wahlgren. Jag ska bli Mr Olympia".
 
Han hade fortsatt med att kommentera årets SM: "Jag är glad att jag fick se SM igen. Sist var det 1985. Efter att sett vilken standard det var på tävlingen förstod jag att jag kommer att fortsätta att dominera här hemma de närmaste 10 åren".
 
- Han måste ha världens bästa självförtroende, menade Janne efteråt.
 
Fel, säger vi på B&K. Sanningen är att han har världens sämsta självkritik! Vi har fortfarande en stor burk med rödfärg och en pensel i beredskap.
 
Förresten, Ehrling ville vara med i Luciapokalen, men arrangören Ove Grüneberger tackade nej. - Vi kan inte acceptera namn som tidigare vunnit större tävlingar än SM. Även om de heter Ehrling Wahlgren.


En svensk slog nyligen världsrekord i bänkpress. Mannen bakom den bedriften heter Göran Rosen. Han är 31 år ung, 117 kg tung och kommer från Gävle. Den uppmärksamme B&K-läsaren minns honom från sommarnumret 1989, då vi rapporterade om att han klarat 3 reps på 190 kg i press bakom nacken(!). Detta världsrekord slogs på en tävling i Borlänge, men räknas endast som inofficiellt, eftersom det ej rörde sig om något internationellt mästerskap.

Göran, som ser ut som en bodybuilder i fysiken (ingen hängbuk där inte!) pressade upp den imponerande vikten 272,5 kg (uff)! Nu borde han lanseras i USA! Sagt och gjort: Jag slängde mig på luren till Timo Kangasluoma, finländaren som har koll på sådana här saker, och han blev mycket intresserad. Tilläggas kan att Göran nu kör lätta 8:or på 220 kg i bänkpressen Gag är glad om jag klarar ett reps, SKÄMT, är det bäst att man tillägger), vilket nästan är ett hån mot dem som är med i landslaget. De gör denna vikt när de toppar.
 
Göran studerar f n till sjuksköterska och avser att inom kort väga fullt i klass -125 kg. I karriärens början tränade han med bodybuildingens power-man no 1: Lance Gille. Göran vägde då 60 kg (14 år sedan). 1995 var han med på Classic bänkpress i Skara, där han pressade 250 kg, vilket var svenskt rekord. På en uppvisning i Bollnäs har han klarat 280 kg i bänk och en 10:a på 200. När blir det 300 på topp?

B&K:s Trendbarometer

Inne för oss aktiva

Att hålla sig i form året runt:
Varför lägga på sig fett som ska bort igen?

Personal Training:
Dags att ta tekniken på allvar! Flera artiklar i pressen har berättat om utbildade PT:s. Kanonbra!

Swing:
"It's Swingtime again" var nyligen en förstasidesrubrik i Los Angeles Times. Just det. Det är inne att bugga, rocka och dansa mer intimt igen. Filmen "Swingers" är på G!

 Ute för oss aktiva

Ballongbrallor:
Har de varit snygga - någonsin?

Ostkaka:
Se punkt 1 under "inne för oss aktiva".

Bulka:
Se ovan.

Uffe Bengtsson fortsätter sin karriär som TV-producent; nu i Sveriges TV6! Programmet har arbetsnamnet "Health Academy" och planeras in till våren. Programledare blir trevliga Ankie Bagger, som inte bara kan sjunga - utan även har koll på hur det här med träning och fitness. Kul! Även TV 21 satsar på ett återkommande program om hälsa och skönhet.


Jag skulle härmed vilja uppmana alla arrangörer av starkaste man-tävlingar, klubbmästerskap, bb-tävlingar och annat kul att informera oss på B&K, i god tid, om ni har ett evenemang. Dessutom skulle vi uppskatta om ni kunde faxa oss en resultatlista efter tävlingarnas slut! Skickar ni även en bild eller två - bingo!
 
Det händer att folk ringer hit och är arga på oss för att vi inte uppmärksammat deras evenemang, trots att vi inte ens fått en inbjudan. Tyvärr har vi ingen spågumma anställd här...


Nu är de gifta: Gittan & Roger Hallström från GAP i Uppsala! Gittans bröllopspresent: ett par jättehörlurar att ta på vid defftjat från maken. Men vad fick Roger?

Månadens grattis

Månadens Nisse
Övning mellan stolar

Roger Hallström +
Birgitta Karlsson = sant
9 november 1996. Helga Trefaldighet. Foto: Ateljé Öhlund.
Denna övning kan man träna i badkaret regelbundet vid badning. Låt kroppstyngden vila mellan karets väggar på armbågarna. Med hjälp av två stolar är dock övningen lättare att utföra.

I övrigt har vi en sjuhelsikes massa "Månadens" denna gång och Nisse ger sig inte. Åsså har vi tatt med en manlig gluteus åsså. Glada nu - tjejer?

Kör hårt! Och smart. Vi ses om en månad.
Eder Ove Rytter