B&K - Webblogg - Vecka 25 2001
Dagens B&K-länkare

Postmaster.nu - Portalen för svenska nyhetsbrev

Öppna länkar i nya fönster
Hoppa till datum

Födelsedagar vecka 25
18/6 Ericca Kern
18/6 Melissa Coates
21/6 Rachel McLish
21/6 Magnus Mossenberg
22/6 Jacquie Wang


Fler födelsedagar i branschen

Sök på B&K:s webbplats
Söndag 24 juni

Svensk artikel Aftonbladet: Aftonbladet träffade nya Gladiatorerna - på Barbados: 23 juni

Starkare. Smidigare. Snyggare. "Gladiatorerna" tar ett krafttag i kriget om tittarna. Vapen: fyra nya karaktärer. Aftonbladet mötte dem exklusivt på träningslägret på Barbados.

Aftonbladet mötte de nya utmanarna exklusivt på träningslägret på Barbados.
Foto: Sara Ringström

TV4 spelar in Gladiatorerna i tipshallen i Växjö under 10-12 och 17-19 augusti. Biljetterna släpps den 30 maj och du köper dem på Biljett Direkt: 077-170 70 70, direktlänk till biljettförsäljningen.

Svensk artikel Örnsköldsviks Allehanda: Marlene tillbaka - utmanar Gladiatorerna för andra gången: 25 juni

Hon har en djupt rotad tävlingsinstinkt, hatar att förlora och tar 62 kilo i bänkpress. Husumtjejen Marlene Dahlberg är för andra gången en av utmanarna i TV-programmet Gladiatorerna. – Man måste vara en krigare och ha järnvilja, säger hon.

Svensk artikel ATL: Hälften av alla norrmän rädda för vargen: 20 juni

"Varannan norrman har vargfobi. Tore Bjerke, forskare på Stiftelse för Naturforskning och mannen bakom undersökningen är förvånad över att vargskräcken är så stor."

Kanske är det Kim "Zeke" Justin som varit framme och skrämt slag på norrmännen?

Svensk artikel TV4: Gladiatorerna: Indra: Jag får hatbrev av Zekes tjejfans: 20 juni

De träffades under inspelningen av Gladiatorerna i Borlänge. Nu njuter Zeke och Indra, alias Kim Justin och Linda Ekwall, njuter av sol, god mat och bra träning på Barbados.

Svensk artikel TV4: Gladiatorerna: Läs gladiatorernas dagbok från Barbados:

Läs om Gladiatorernas strapatser från träningslägret på Barbados.

Svensk artikel TV4: Gladiatorerna: DIVA - har en naturlig plats i centrum: 23 juni

Kathleen "Kathy" Johansson: Hon är vacker, stark och självsäker. Hennes plats är i centrum – så självklart, så givet. Hennes namn är Diva – och hon är en superstjärna.

Svensk artikel TV4: Gladiatorerna: PHOENIX - en oövervinnerlig charmör: 23 juni

Arisitdes "Aris" Denis Sanchez: Han är vacker, flirtig och farlig. En stolt charmör som hatar att förlora. Möt Phoenix – snabb som vinden och omöjlig att rubba på samma gång.

Svensk artikel TV4: Gladiatorerna: TROJA - en vildkatt som klöser: 23 juni

Pernilla "Pernie" Stjernfeldt: Hennes namn minner om strid, list och en ursinnig vilja att segra. Likt den trojanska hästen döljer hon sina krafter under ytan, men är alltid beredd på strid. Hon heter Troja – och är gladiatorernas egen vildkatt.

Svensk artikel TV4: Gladiatorerna: TAMOOK - den rättrådige: 23 juni

Peter "Peppe" Johansson: Med 110 kilo muskler står han stadigt på jorden. Tamook står på de ärligas sida och håller sig till reglerna. Men försök inga tricks – för gud nåde den som fuskar...

Svensk artikel TV4: Gladiatorerna: Se bildextra från Barbados:

Gladiatorerna har varit på träningsläger på Barbados. Se bilder på hur de tränar, Indra och Zeke som myser i hängmattan och mycket mer!

Svensk artikel TV4: Gladiatorerna: Gladiatorerna: träningen har startat: 18 juni

Gladiatorernas träningsläger har rivstartat. Tre pass första dagen – det första redan klockan sex på morgonen. – De kommer att få en tuff vecka, lovar tränaren Björn Bergman.

Svensk artikel Dalademokraten: Äntligen gladiatorbesök: 13 juni

Det blev en lång väntan för eleverna på Älvdalsskolan. Gladiatorbesöket i sporthallen blev av olika skäl inställt vid några tidigare tillfällen.

Men på tisdagen dök han äntligen upp, Jonas Andersson från tv4:s Gladiatorerna, kanske mer känd under sitt artistnamn Loke. Förutom idolkort med autograf, fick skolans elever en idrottslektion utöver det vanliga.

Svensk artikel Norrköpings Tidningar: Östgötatjejer får möta Gladiatorerna: 8 juni

Elektra och Amber får det tufft i höst. De ställs mot östgötatjejerna Annika Knutsson och Anita Norr-Ericsson som båda blivit uttagna till nästa omgång av Gladiatorerna i TV 4. –Jättekul! Jag har inte kunnat smälta det än, säger Annika Knutsson, 35, från Söderköping.

Svensk artikel Norrköpings Tidningar: Anita kan få vara med i Gladiatorerna: 5 juni

Anita Norr-Ericsson kan bli den som får gladiatorn Elektra på fall. Efter hårda tester är hon ett steg ifrån att bli en av utmanarna i nästa omgång av Gladiatorerna på TV4.

Svensk artikel B&K: Gladiatorerna besökte Kraftverket i Löddeköpinge: 4 juni

Nicklas Brand, Kraftverket, Löddeköpinge:
Vi har haft äran att ha haft besök av Gladiatorerna i två omgångar. Vid första besöket i slutet av mars kom Johan "Plexus" Oldenmark och Elin "Amber" Sundell in om och tränade hos oss i samband med en turné för Team Sportia. Både Johan och Elin var helt fantastiskt trevliga och i en fantastisk form.

Svensk artikel TV4: Gladiatorerna: Se inspelningen av Gladiatorerna:

I augusti spelas de nya avsnitten av Gladiatorerna in i Växjö. Vill du se Atlas, Indra, Zeke och de andra kämpa mot utmanarna? Nu släpps biljetterna.

Svensk artikel TV4: Gladiatorerna: Nöjd Håkan fick träna med utmanar-esset Louise Svaton:

Han är 42. Men enligt konditionstestet är han i lika god trim som en 21-åring – och ännu bättre ska det bli. Håkan Söderlund, vinnare av träningspaketet med Gladiatorerna-vinnaren Louise Svaton, är i full gång med sin träning.

Svensk artikel TV4: Gladiatorerna: "Barnen skrek när de såg oss":

Gladiatorarenan flyttar från Kupolen i Borlänge till Tipshallen i Växjö. Till Växjö-fansens stora glädje – när Amber och Izor inspekterade sin nya arena utbröt stort jubel. – Vi mötte en grupp barn som började skrika när de såg oss. Vi har fått skriva massor av autografer! berättar Izor för tv4.se.

Svensk artikel Expressen: Svensk tv-stjärna dog i hjärnblödning: 4 juni

Svenskan Christy Skoglund, 33, var gladiatorn "Sahara" för miljoner sydafrikaner. Så populär att hennes bild till och med finns på frimärken. I går dog hon av en hjärnblödning på ett sjukhus i Johannesburg.

Svensk artikel Expressen: Gladiatorerna bygger muskler på Barbados: 31 maj

När "Gladiatorerna" kommer tillbaka i höst är de mer uppumpade och solbrända än någonsin. Ett stenhårt träningsläger på Barbados ska finslipa formen inför de nya avsnitten. – Utmanarna kommer att få det jäkligt tufft, säger Roger "Atlas" Zapfe.

Svensk artikel Avanza: MTV Produktion får nya order på ca 40 miljoner: 29 maj

TV-produktionsverksamheten inom MTV Produktion AB har fått nybeställningar på två av bolagets största succéer de senaste åren. En ny säsong av tittarsuccén Gladiatorerna spelas in för TV 4 i augusti. Kvalitetsdokusåpan Mullvaden spelas in för tre länder med start i juni.

Svensk artikel MTV Produktion: MTV Produktion får nya order på ca 40 miljoner: 29 maj

TV-produktionsverksamheten inom MTV Produktion AB har fått nybeställningar på två av bolagets största succéer de senaste åren. En ny säsong av tittarsuccén Gladiatorerna spelas in för TV 4 i augusti. Kvalitetsdokusåpan Mullvaden spelas in för tre länder med start i juni.

Svensk artikel Ekonomi24: "Nya order" driver MTVs aktiekurs: 29 maj

TV-produktionsbolaget MTV tillhörde dagens vinnaraktier efter ett pressmeddelande som sade att bolaget fått nya beställningar av TV-programmen Mullvaden och Gladiatorerna. Tillsammans är beställningarna värda närmare 40 Mkr. Den hårt pressade aktien steg med 10 procent till 26 kronor på beskedet. Följ aktien på börsen.

Svensk artikel Expressen: Gladiatorerna drar söderut: 23 maj

Här är gladiatorernas nya hemvist. I sommar flyttar de adrenalinstinna muskelbergen från TV4:s fredagsunderhållning till Småland. Efter två säsonger i Borlänge överges Kupolen för Tips- hallen i Växjö.

Svensk artikel TV4: Gladiatorerna spelar in i Växjö i sommar: 23 maj

Idag kom två av Gladiatorerna till Växjö för att titta på Tipshallen inför inspelningarna av höstens säsong av Gladiatorerna i TV 4. Tidigare har inspelningarna gjorts i Borlänge i Dalarna.

Svensk artikel Expressen: "Gladiatorerna" spöade Emil: 7 april

Stor kväll för barntittarna i går. Det var nämligen uppskruvad final i "Gladiatorerna", ett av små barns favoritprogram och en sorts kvällsvariant av "Bananer i pyjamas".

[Till toppen av sidan]

Dagens B&K-länkare

Postmaster.nu - Portalen för svenska nyhetsbrev

Torsdag 21 juni

Back in business - let's get right to it:

Är det någon som kan undgå att se likheterna mellan den senaste tidens rubriker i media om att: "Vitamin C ger cancer!" och den tidigare "Kreatin ger cancer!"?

Dagens samhälle och mediaklimat kanske är för avancerat för att tillåta längre stunders efterforskningar. Nyhetsbyråerna pumpar ut texter, ofta översatta/tolkade av reporters som inte alltid är hundraprocentigt insatta i ämnet - därtill krävs specialister, vilket i princip blir en omöjlighet då man inser hur många områden nyheterna ska täcka. Därav dessa rubriker i vanliga media.

En av den ursprungliga studiens (forskning vid Pennsylvanias Universitet i USA) författare, Ian Blair, kände på sig att denna koppling skulle ske och sa vid en intervju med nyhetsbyrån Reuters:

- Säg för guds skull inte att Vitamin C ger cancer!

Du hade Ian inte tagit i beaktande Murphys Lag: "Om det finns två eller flera sätt att göra något på, och ett av dem kan ställa till katastrof, så kommer någon att göra på det sättet."

Här följer några av de många rapporterna om studien på Vitamin C:


Den ursprungliga rapporten:

EurekAlert: Vitamin C produces gene-damaging compounds, test-tube study in Science reports: 14 juni

Vitamin C, known to be a DNA-protecting "antioxidant," is a switch hitter, also capable of inducing the production of DNA-damaging compounds, suggests a study in the 15 June issue of the international journal, Science. Mutations caused by these compounds have been found in a variety of tumors.

Påföljande mediarapporter:

Just Move: Vitamin C can damage DNA, study shows: 14 juni

Although vitamin C is an essential defender of body cells, the vitamin can also play a "dual role" and, at times, actually damages cells' genetic material, new research suggests. Investigators say their findings could help explain why high-dose vitamin C has so far failed as an experimental cancer therapy.

MSNBC: Lab study finds possible villainy in vitamin C: 14 juni

Vitamin C pills, popped by millions as a protection against colds and other diseases, actually may play a role in damaging DNA, a step toward forming cancer cells, a laboratory study suggests. The finding does not mean that the supplement causes cancer, but has reopened the debate about its benefits and risks.

Yahoo! News: Vitamin C Found to Promote Cancer-Causing Agents: 14 juni

Vitamin C, an essential nutrient found in fruits and vegetables and taken in large doses by many people as a dietary supplement, is a double-edged sword, providing benefits but also inducing the production of compounds associated with cancer, researchers said on Thursday.

Yahoo! News: Lab Study Finds Vitamin C Dangers: 14 juni

The vitamin C pills taken by millions of health-conscious Americans may actually help produce toxins that can damage their DNA, a step toward forming cancer cells, a laboratory study suggests.

NetDoctor: Concerns over vitamin C: 15 juni

A new study has shown that large doses of vitamin C can raise the risk of cancer by producing chemicals in the body that are harmful to genetic material.

BBC News: Vitamin C 'may harm as well as heal': 14 juni

Vitamin C may be capable of actually causing damage to cells that could potentially lead to cancer as well as protecting them, laboratory tests suggest.


Här några av de få artiklarna som motsäger den massiva rapporteringen i vanliga media, nedanstående skriven av Michael Mooney:

Medibolics: Vitamin C Safety And Yellow Journalism: 16 juni

In a study making the media rounds, research from the University of Pennsylvania is being hyped as finding a link between DNA damage and vitamin C.

However, the research was not conducted on people, but rather in test tubes that simulated reactions that do not occur in the human body.

femail.co.uk: Why vitamin C is good for you: 20 juni

Last week saw the publication of scientific research which cast serious doubt on the wisdom of taking supplements of vitamin C. Not surprisingly, this study, published in the journal Science, sent shock waves through a significant proportion of the population who take vitamin C for its health-giving properties.

However, before we rush to throw our vitamin C supplements in the bin, we should perhaps look more closely at this most recent research to see what, if any, conclusions can be drawn from it.

Food Ingredients Online: Vitamin C study premature and inconclusive: 18 juni

A report published yesterday in the journal Science suggests vitamin C may have carcinogenic properties -- a claim that has been presented in media reports as fact.

This is a dangerous and questionable leap based on a single survey compared with substantial amounts of scientific literature that indicates otherwise.

Allsports: The scaremongers are at it again - ‘the great vitamin C debate’:

As long as I can remember there has been an element of the ‘scientific establishment’ who have been determined to destroy any suggestions of a link between natural supplementation and improved health.

They only accept the case for expensive drugs developed by wealthy pharmaceutical companies which can be palmed off on to the public at extortionate prices.

Nåja, nu lämnar vi Vitamin C för denna gång och går över på roliga(re) ämnen:

Från att ha varit med i B&K:s Testgrupp 1995 (där Micael Dahlén införskaffade 7,5 kg (!) muskler på 300 dagar) till att bli ofta citerad i Internetrelaterade tidningar är en framgångsrik karriär :-) Tack för tipset, Christian E!

Svensk artikel Industry Standard: Okända varumärken tjänar på fler bannervisningar: 14 juni

Micael Dahlén

"Att nätet skulle vara dödsdömt som annonsmedium är helt överdrivet, anser civilekonom Micael Dahlén. Han har studerat hur internet fungerar som annonsmedium sedan våren 1996, när internet precis tagit sin kommersiella form. Den fjärde juni i år lade han fram sin doktorsavhandling med titeln ”Marketing on the web”."

T-Mag.com: The Truth about Ecdysteroids (Bug Drug):

Before I refute this notion, let me pull out the biggest piece of ammo I have: humans do not posses ecdysteroid receptors and thus there is no place for these compounds to bind and induce transcription. Insects on the other hand do.

BBC News: Nandrolone linked to diet supplements: 22 juni

A German scientist has found evidence of a link between the anabolic steroid nandrolone and common dietary supplements.

The Telegraph: Nandrolone link proved: 22 juni

Prof Schanzer analysed "nutritional supplements that claimed to contain no forbidden substances" for anabolic-androgenic steroids. Volunteers were given urine tests before and after the trials.

Positive tests were returned on three of the supplements, including one containing guarana, commonly available in health food shops as a herbal stimulant.

MuscleBomb.com - Bodybuilding Portal:

A few of the cool features that we offer:

  • Everybody can post NEWS. Submit a news story NOW. Become an editor now.
  • Send bombastic e-cards to your friends, awesome!
  • Upload your photo in our gallery
  • Get a free email
  • Bodybuilding Classifieds - Sell or buy fitness stuff
  • Shopping Guide - get best deals now!
  • Product REVIEW
  • and much much more...

Svensk artikel CDG - Christensen Design Group:

Vi håller på med kroppsavgjutningar i tenn och vill gärna nå ut till killar och tjejer som är intresserade av att föreviga sina kroppar. Avgjutningarna är gjorda i rent tenn och är mycket vackra att se på både som motiv och material.

NetDoktor: Vitamin C: 7 juni

Vitaminproduktet ester C er et lægemiddel, og det er derfor ikke omfattet af EUs direktiv om kosttilskud. Ester C er omfattet af Lægemiddellovens bekendtgørelse om vitaminer og mineraler og er dermed ikke et kosttilskud.

Wrasslin.com: Nicole Bass Case Settled: 12 juni

Female bodybuilder and Howard Stern regular, Nicole Bass, plead guilty for disorderly conduct by biting a police officer in New York City last fall. While in Little Italy for the San Gennaro Festival, a shoving match took place between two groups of people, and during the fight, Nicole bit the officer on the hand.

CHUD: "I need your clothes, your boots and a rewrite of Terminator 3": 19 juni

Terminator 3 has a new team of writers. John Brancato and Michael Ferris, the dou who wrote The Game and The Net have signed on to rewrite the Tedi Serafian-penned script for director Jonathon Mostow.

The Onion: Surgeon General: American Have Gigantic Fat Asses: 13 juni

According to a report released Monday by the Surgeon General's office, 67 percent of U.S. citizens have gigantic fat asses, with that number projected to climb significantly in the next decade.

The report is the latest in a string of dire findings from Surgeon General David Satcher concerning the high percentage of Americans who suffer from fatness of ass.

The Columbus Dispatch: School requires drug tests for sports: 20 juni

All of Reynoldsburg's junior- and high-school athletes must take drug tests this fall and may be tested at random during the rest of the year under a policy approved last night. Eight percent of student-athletes, including cheerleaders, will be picked for random urine tests as often as each week under the policy, approved by the Reynoldsburg Board of Education.

Bug Europe: Wife Carrying Championships 14 July (2001) - Sonkajärvi, Finland

The country that bought you the World Air Guitar Championships is also home to the World Wife Carrying Championships. This wacky festival originated in the 19th century when it was common practice to steal women from neighbouring villages.

Ananova: Contestants prepare for wife-carrying championships: 15 juni

Couples are limbering up for Finland's annual wife-carrying championships. Contestants have to run on sand, grass and asphalt carrying a wife over dry and water obstacles.

Virtual Muscle: Personality Profile: Ed Coan:

Every sport has its star athletes - participants of the game who rise far above their peers to a level seemingly untouchable. Ed Coan is powerlifting's superman. Since his beginnings hoisting weight, Ed has set record after record in each weight class he's competed in.

This is a must-read. Ed Coan uncensored!

Svensk artikel Öjeby Athletklubb: Bänkpress-SM 2001, Piteå Havsbad:

I helgen avgjordes SM i bänkpress på Pite Havsbad. Resultaten finns att läsa hos Öjeby Athletklubb samt hos Svenska Styrkelyftsförbundet, bilder kommer att läggas ut hos Öjeby Athletklubb.

Kan nämnas att resultaten höll hög internationell standard. Dessutom verkar det finnas en bra bredd på toppen och Sverige kan nog räkna med många bra placeringar på framtida NM, EM och VM. VM går detta år på Nya Zeeland.

alt.gossip.celebrities: Supplements saving Robert Downey Jr.?: 12 juni

Robert Downey Jr.'s father believes his son can lick his drug addiction by using a new regimen of nutritional supplements to eliminate his destructive cravings.

Suzanna McGee: June Newsletter from Ms. Natural Olympia:

The new June issue is out! Besides viewing new pictures of The Lioness, in this issue you can read about:

  • SixFtLion's bits and news
  • The video "Suzanna McGee: Lioness" is finally released!
  • Cardio or Weights?
  • Understanding the difficulty women have in losing lower body fat
  • Squat
  • Is weight training good for women?
  • Femsport Sports Model Quest

Svensk artikel dietist.com - om bra mat, hälsa och viktnedgång

Muskelparret - Lennart Bergström & Annette Mosegaard: Nordiska Mästerskapen i Bodybuilding, Lund, 19 maj

Norsk artikel S.A.F.E. (Scandinavian Academy of Fitness Education): Nå lanseres S.A.F.E. i Norge!

S.A.F.E. er en utdanning for deg som vil instruere i aerobics, sykling (spin), styrketrening og personlig trening. S.A.F.E. feirer sitt tiårsjubileum med å introdusere sin utdanning både i Norge og Danmark.

The Arnold Fan: "Arnold Schwarzenegger: Hollywood Hero" DVD!: 8 juni

On August 7th, a new Schwarzenegger DVD will be coming your way! Not a movie release but rather a DVD in the category of special interest. And believe me, for any Arnold fan with a DVD player this will interest!

Originally released on VHS back in 1999, this 50 minute long documentary is crammed with Arnold footage and interviews from celebrities and his closest friends. Release Date: 8/7/2001. Mark your calendars NOW!

Marika Johansson: I am now available for Swedish Classic Massage:

I have just finished a swedish massage education. I will be working with swedish massage in combination with my job as personal trainer. If you want to be one of my client, contact me at .

Svensk artikel Budo & Fitness: Fråga Experten:

Nu kan du ställa dina frågor relaterade till Budo & Fitness direkt till våra experter inom respektive område. Du kanske har en skada som du undrar över eller vill veta hur du skall äta bättre! De frågor som våra experter väljer att svara på publicerar vi löpande.

(AP Photo/PA, Dave Cheskin, File) Former President Bill Clinton displays his ball in St Andrews, Scotland in this May 28, 2001 file photo. Ten pieces of weightlifting equipment last sweated on by the former president and his White House staff recently were purchased for $40,000 and donated to Cardinal Mooney High School in Youngstown, Ohio.

Skip La Cour: How To Create The Mindset Needed To Build An Admirable Physique Without Drugs: Being Drug-Free Can't Be Viewed As An Obstacle: 5 juni

The very best drug-free bodybuilders do not view being natural or drug-free as an insurmountable obstacle standing in the way of developing an outstanding physique. They only focus on becoming the best they can be.

These champions spend their time and energy comparing what they are doing now to what they could be doing to improve in the future. They only compare the way they look now to what they aspire to look like in the future.

Skip La Cour: Stepping Up: Skip La Cour’s Step-By-Step Strategies Toward Successful Bodybuilding and Training: 13 juni

When a person first begins training, they go through what I call the information gathering process. You remember that period of time, don't you? That’s the exciting time when you eagerly shuffled through the bodybuilding magazines and Internet websites and absorbed as much information as humanly possible.

Skip La Cour: Stepping Up: Skip La Cour’s Step-By-Step Strategies Toward Successful Bodybuilding and Training: 19 juni

Step Two: How To Choose One Specific Strategy Or Way Of Thinking.

The Philadelphia Inquirer: Pioneer of bodybuilding shares hard-earned ideas on iron and life: 18 juni

"I can think of few acts more profitable to growing up and becoming more complete," Draper writes in the opening chapter, "than the honest, hard work of lifting weights."

The other day, I chatted with Draper on the phone. He is 58 and lives near Santa Cruz. He and his second wife, Laree, own and operate two gyms and maintain an active Web site (www.davedraper.com). I had planned to talk to Draper for a half-hour; when I hung up, nearly two hours had passed.

Norsk artikel GS Nutrition - Protein, Kreatin, Dextrose:

Whey`N Soy™ er en proteinblanding bestående av wheykonsentrat og soyaisolat Disse to proteinkildene fungerer unikt sammen og bidrar til maksimal muskeloppbygning.

NetDoktor: Diæt er nødvendig for vægttab: 19 juni

Motion alene kan ikke gøre det af med overvægten, der skal også diæt og kostomlægning til. De viser blandt andet, at moderat fysisk træning uden diæt kan medføre et vægttab på omkring 0,08 kilo om ugen, mens man med en diæt kan komme op på et halvt til et helt kilo om ugen.

Svensk artikel ATL: Gentekniken ska ta fram superhästar: 18 juni

Med genteknikens hjälp finns i framtiden en möjlighet att skapa superhästar som är överlägsna konkurrenterna på tävlingsbanorna.

The Arnold Fan: The Arnold Fan launches Arnold Bodybuilding site: 10 juni

The ARNOLD FAN is elated to introduce our tribute to Arnold's bodybuilding legacy, "The AUSTRIAN ICON." A long-time in development, it serves mostly as a special gift to fans all over the world who emulate Arnold Schwarzenegger by getting in the best shape possible.

It has many easy-to-follow links for coverage on everything Arnold has brought and continues to bring to the sport, as well as tips from the Legend himself.

Flex Wheeler's Team Flex Newswire: 14 juni

I orginally was finishing up my report on the real deal scoop on my "retirement," the health problems people say I have, what went down at the N.O.C., and whether or not I am even doing the 2001 Olympia. But I ended up getting injured. What happened? Am I out of the Olympia for sure? I've created an updated report for you guys!

Svensk artikel Jönköpings Styrkelyftarklubb: Inbjudan till Strongmantävling Ungdom/Junior samt JSK öppna Marklyfttävling:

Preliminärt lördag 18 augusti utanför Idrottshuset i Jönköping. Anmälan kan mailas till eller eller skickas till: JSK, Box 3224, 550 03 Jönköping. Anmälningsavgift 50:- (betalas vid ankomst). Marklyfttävlingen genomförs enligt tidigare regler=poäng, samt klasser Dam, Olic/Lic Ungdom, Junior, Senior.

Grenar strongman:
  • Farmers Walk
  • Hercules Hold
  • Marklyft
  • Bildragning

Klasser Ungdom/Junior:

  • 14-17 år
  • 18-20 år
  • 21-23 år

American Body Building: 2001 Olympia Weekend Information: 16 juni

Don't miss out on the 2001 Mr. Olympia, Fitness Olympia, Ms. Olympia and more...

Norsk artikel VG: - Late utøvere bruker kosttilskudd: 7 juni

Utbredelsen av kosttilskudd skremmer Olaf Tufte (25). Verdenseneren i roing skjønner ikke vitsen med at 15-åringer spiser pulver i stedet for mat - og mistenker topputøvere for å være for late og slurve med kostholdet.

The Times: Army beefs up women's pecs: 7 juni

The Army’s fitness training programme is being changed to help female soldiers to build up their pectorals. The main aim of the new regime will be to give both sexes “all-round body fitness” rather than focusing on running, which has led to leg and ankle injuries.

Femalemuscle.com: What Do Judges Look For?:

The purpose of this article is to share what those judging guidelines are and what they mean so that you have a better idea as to what the panel will be considering when you or your favorite bodybuilder are up there on stage next time.

Incidentally, this article will focus on judging bodybuilding competition, not fitness events. That’s another article for another time.

[Till toppen av sidan]

Webbloggen görs av
gymråttan alias Magnus Branzén

Föregående veckas webblogg