B&K - Tidningen - 2002 - Nummer 8

Nummer 8/2002

Sidan skapad 2002-07-28
Uppdaterad 2002-07-29
 

Prenumerera nu!

Prenumerera själv
eller
ge bort prenumeration

 

B&K: En grymt bra tidning för dig som vill ha mer muskler!

B&K: En grymt bra tidning för dig som vill ha mer muskler!

 
Innehåll B&K #8

Anders Josefsson:
Det bästa vi sett?
Anders Josefsson: Det bästa vi sett?

Undvik att bli lurad av kosttillskotten:
8 tips som hjälper dig
Undvik att bli lurad av kosttillskotten: 8 tips som hjälper dig

Fantastiska ben:
Träning med Isabella Györffy
Fantastiska ben: Träning med Isabella Györffy

Kampen i New York:
Markus Ruhles i Night of Champions
Kampen i New York: Markus Ruhles i Night of Champions

Talangjakten:
Följ två nybörjare till sin första tävling 
Talangjakten: Följ två nybörjare till sin första tävling

Möt dansken Tomm Voss
Möt dansken Tomm Voss

B&K Sports Magazine 8/2002

Om du inte vill missa nedanstående går du till din lokala tidningsförsäljare och införskaffar nummer 8/2002. Och du, fortsättningsvis ser du väl till att prenumerera? Startar du din prenumeration nu får du en träningsdagbok på köpet!

Man dör två gånger
Fitnessprofilerna Linda Ekwall, 29, och Kim Justin, 28, omkom i en bilolycka den 29 juni. För den breda allmänheten var de kända såsom Indra och Zeke i Gladiatorerna.

Profilen: Cecilia "Cici" Söderström
Ur ett rent journalistiskt perspektiv så borde jag egentligen låta någon annan skriva den här artikeln. Jag är nämligen alldeles för påverkad. För trots att jag sett tonvis med bilder på henne innan, så blev jag helt paff när hon klev in här på redaktionen. Lång, ståtlig, glad, redigt vältränad och nåt-så-in-i-helvete vacker [innan du kastar dig över telefonen för att skälla ut mig så tänk på att även jag är människa]. Men, jag ska ändå göra ett försök att låta dig lära känna Cici.

Stenhård och ödmjuk
BOOM! Ungefär så lät det när Anders Josefsson damp ned på tävlingsscenen. Först smällde det på Luciapokalen 2000 när han vann -80-klassen. Knappt 18 månader senare var det dags på Nutrition Outlet Grand Prix. Med en andraplats i sitt livs andra tävling slog han stora delar av Sverigeeliten. Men trots det fattar Anders inte varför vi är eld och lågor över hans fysik. Han är nämligen på tok för ödmjuk för det.

Undvik att bli lurad av kosttillskotten: 8 tips som hjälper dig
Marknaden svämmar formligen över av olika märken och tillverkare av kosttillskott. Att då kunna hitta rätt kan därför vara lite knepigt. Visst underlättar det med gedigna kunskaper och erfarenheter. Men det kan ändå vara bra att känna till några specifika saker att se upp för. I denna artikel presenterar vi några som kan hjälpa dig att spara både ångest och "slantar".

2002 Night of Champions
Night of Champions är en av de största och mest prestigeladdade proffstävlingarna i världen. Endast Mr Olympia och Arnold Classic är större.
 
Årets upplaga, den 24:e i ordningen, var proffsigt presenterat av det nybildade speakerparet Shawn Ray och King Kamali. Kul att herrarna kunde lägga (tillfälligt?) ned stridsyxorna, för att istället samarbeta. Tävlingen kunde visa upp ett intressant och konkurrenskraftigt startfält. Paul Dillet, Markus Ruhl, Melvin Anthony, Darrem Charles och Craig Titus nämndes bland favoriterna på förhand.

Fantastiska ben: Träning med Isabella Györffy
Hon är en glad Skånetås som började träna byggning för att hon var allergisk mot hästar. Mest känd har hon blivit genom sina poseringsprogram som fått domarna att få upp Ramlösan i näsborrarna. Trots att hon lyckats bra i sin debut både som bodybuilder och Athletic Fitness-tävlande har hennes prestation på något sätt fått mindre uppmärksamhet än hennes person. Vi frågade om det alltid varit så. Och naturligtvis hur hon gjort för att svarva till benen.

Nordiska Mästerskapen i Bodybuilding
Årets NM avhölls i Ringsted i Danmark. För första gången På flera år var alla de nordiska länderna representerade. Sverige kom med sju atleter, Finland två, Island två, Norge tre och Dan mark med 17 deltagare. Som vanligt höll arrangemanget hög klass och så gjorde även många av de tävlande.

Reportage från kvalen till SSM
Varje vinter visar TV3 de två final-heaten och slutfinalen i Sveriges Starkaste Man. En titel som Magnus Samuelsson abonnerat på i alla år han har deltagit. Ett femtontal starka män utmanar i år om att få vara med i den mytomspunna "Världens Starkaste Man". Denna gång krävdes tre kvaltävlingar för att gallra fram de som är starka nog.

Distans & Balans: Johan Oldenmark skriver i B&K
Vi är mycket stolta över att kunna presentera att vår gamle broder Johan Oldenmark återigen finns på medarbetarlistan. Efter 20 år i poseringsbyxor kan han lära oss alla en hel del - både om träning, tävling men också om livsinställning. Under parollen Distans & Balans kommer Johan att göra det här i B&K varje månad. Håll till godo!

Scientific
En rapport om ökade muskelglykogenlager trots lågt kolhydratintag presenteras.

Möt dansken Tomm Voss
Vi har alla hört solskenshistorier om folk i byggarkretsar som packar ihop sina pinaler för att göra karriär i Kalifornien. Att göra en "Arnold", helt enkelt. Den danske kroppsbyggaren Tomm Voss är det kanske senaste exemplet. På bara några månader har han lyckats etablera sig som en av de mest efterfrågade fitnessmodellerna i Los Angeles.

Presspytt: Rykten och sanningar i musklernas värld
Av Ove Rytter
 
Nyhet! Bästa tipset till presspytt: 1000:- till tipsaren! Skicka ditt tips till . Om du har en bild är det ännu bättre: "Presspytt", B&K Sports Magazine, Box 3417, 103 68 Stockholm.

...Snabbt och rappt från The Mecca of Bodybuilding.
...Anderzen Grand Prix 2002.
...Par-SM i Strongman.
...Business News.
...Doping: Nyheter. Fakta. Notiser.
...Business News.
...Strongman News.
...Norskt presspytt av Nanna Bjone.
...och mycket, mycket mer...

Talangjakten: Följ två nybörjare till sin första tävling
Nej, den här gången handlar det in- te om att sjunga playback till Britney-låtar. Vi pratar istället om att vaska fram Sveriges mest talangfulla nybörjarbyggare, och stötta dem i deras satsning på sin första tävling - Luciapokalen 2002. Av mer än 200 sökande återstår nu elva talangfulla killar och tjejer. Av dessa kommer vi på B&K följa två personer lite närmare.

Insändare - Box 3417
"Jag brukar inte bry mig om hur mycket eller om det är bra mat som jag äter. Det viktiga är att få i sig mycket kalorier och att äta många små mål."
 
"Vi är två killar på 20 år som tränat i fyra år. Vi undrar om någon på tidningen ar lust att utforma ett bra program till oss?"
 
"Ditt stöd i min kamp att bli bäst i Sverige gav ju äntligen det resultat jag ville ha. Inte minst viktigt var alla bra o tokiga idéer du bidrog med."

Fråga Annika Warg om Fitness
"Varför börjar SKKF nu genomföra tävlingen på våren i stället för på hösten?"
 
"Kan man tjäna pengar på fitness?"
 
"Har storleken betydelse på Athletic Fitness-tävlande?"

Fråga Ingvar Larsson om Bodybuilding
"Är 5 timmar i veckan nog?"
 
"Jag är en 18-årig kille som tränat i 18 månader och har planer på att tävla inom något år. Jag har tre frågor."
 
"Jag vill ha stora armar!"

Fråga Linda Liedstrand om Bodybuilding
"Jag har hör att om man tar kreatin så får man bara vatten i musklerna?"
 
"Jag skulle vilja ha uppdelningen i pressövningar och stretchövningar förklarat på ett vettigt sätt."

Fråga Monika Wieckowski om Nutrition
"Läste en artikel om tillskott i Fitness Magazine. Där stod det att Linda Ekwall äter CLA året om. Är detta verkligen att rekommendera? Jag äter CLA just ni och planerar att göra det i ett par månader för att minska i fettvikt. Men jag trodde inte att man skulle äta det alltför länge? Ska jag äta det året om eller periodvis?"

Scientific
"Vi lever i en upplyst tidsålder. Därför vet vi att det används en hel del resultatförbättrande preparat i nästan alla sporter. Inte minst inom Bodybuilding. Nu kommer en ny typ av diskutabla ingrepp. Denna gång i form av en olja, vid namn Synthol. Tanken är (och detta är en riktig snilleblixt) att man injicerar oljan i musklerna, för att dessa ska bli tillfälligt större. Detta fick mig att fundera lite. OK, steroider är också fusk. Men även om man använder steroider så måste man ju ändå släpa sig till gymmet för att fä effekt. Detta är naturligtvis etisk oförsvarligt. Men problemet är mycket t större än så. Den 11 maj kunde vi läsa om det tragiska fallet i Malmö, där en ung kille avled av Synthol-injektioner.
 
Detta får oss på B&K att reagera. I vår jakt på stoff hittade vi den här artikeln frän FLEX. Den är skriven av chefredaktören Peter McGough, och är publicerad i oktober 2000 under namnet "Symmetry or Cemetary?" (dir övers: symmetri eller kyrkogården). På ett träffande sätt beskriver den B&K:s åsikter i frågan. Så istället för att uppfinna hjulet väljer vi att publicera artikeln här i B&K. Vi har anpassat den till svenska sammanhang, men i övrigt är den helt ograverad."

Länkar till annonsörer i B&K 8/2002

• American Nutrition
• AST Sports Science Sverige
• Bodyblast
• Eiselt Research
• Great Nutrition
• Gymgrossisten
• Nutrition Outlet
• Nutrivision
• Peak Body
• Red Bull

• Sport Nutrition Health & Fitness
• Twinlab
• Ultimate Nutrition

• Alm Careplan
• Avancia Sport AS
• Gymleco
• Hemsol
• Panatta Sport
• Pavi Gym
• SBI Sport AB
• STI International Trading

Övrigt

B&K Webbshop
• Best of the Best Aerobicconvention
• Bodyblast
• Fitness Magazine
• IFBB
Luciapokalen 2002
• Nutrition Outlet
Peter Möllerström
• Scandinavian Fitness Expo
• SM-kval Bodybuilding

Kost/Kosttillskott

Redskap/Utrustning