B&K - Tidningen - 2002 - Nummer 5

Nummer 5/2002

Sidan skapad 2002-05-02
Uppdaterad 2002-05-03
 

Prenumerera nu!

Prenumerera själv
eller
ge bort prenumeration

 

B&K: En grymt bra tidning för dig som vill ha mer muskler!

B&K: En grymt bra tidning för dig som vill ha mer muskler!

 
Innehåll B&K #5

Mikko Piltonen:
Snyggast i Sverige?
Mikko Piltonen

Fitnessträning med
Carina Isaksson
Carina Isaksson

Rippad till Max:
7 heta diettips
7 heta diettips

Va, äta myror?
Va, äta myror...?

Jerome Ferguson:
Estetiska muskler
Jerome Ferguson

Exklusiv intervju
med Shawn Ray

Shawn Ray

B&K Sports Magazine 5/2002

Om du inte vill missa nedanstående går du till din lokala tidningsförsäljare och införskaffar nummer 5/2002. Och du, fortsättningsvis ser du väl till att prenumerera? Startar du din prenumeration nu får du en träningsdagbok på köpet!

Hatmatchen: Age vs. Möllerström

Vi visste nog inte riktigt vad vi gjorde när vi tussade ihop Fredrik Age med Peter Möllerström. Dessa herrar har ju inte direkt gjort sig kända för att tycka lika. Inte heller för att hålla inne med sina åsikter. Så det var med skräckblandad förtjusning vi fick vara med under en arrangerat armpass. Fredrik hade nyligen inlett sin resa mot en lägre viktklass, och Peter var 7 veckor från sin nästa tävling. Tillsammans bjöd de på en intensiv timme, fylld av hård träning, gliringar och rullande viktskivor. Och faktiskt, ett och annat garv.

Ledare: "B&K bättre än någonsin..."
"Ni är bättre än någonsin!", "B&K är unik i sitt slag inom idrottstidningar", "Ni gör Europas bästa bodybuildingtidning", "Suveränt nummer!", är några av de kommentarer vi fått efter förra utgåvan. Och det förtjänar vårt tack. Oavsett om detta är ryggdunkeri, rövslickeri eller helt enkelt hejarrop från de frälstas skara.

Mikko Piltonen: Snyggast i Sverige?
Starka ord kan tyckas. Men efter två raka fysikrondssegrar i de senaste SM-kvalen så kan man ju börja undra. Läs om hur Mikko Piltonen blev en av Sveriges bästa Athletic Fitness-killar.

Rippad till Max: 7 heta diettips
Det finns en hel uppsjö av termogeneshöjande tillskott på marknaden. De flesta med koffein och efedrinliknande ämnen som aktiva substanser. Eftersom dessa även påverkar nervsystemet så finns det ett behov av alternativa metoder för att öka förbränningen. Här är sju garanterat efedrin- och koffeinfria tekniker, som både höjer temperaturen och förbränner mer kalorier. 

Jerome Ferguson: Estetiska muskler
Det finns de som hävdar att det är vackert med muskler. Och när jag ser David Pauls bilder på Jerome Ferguson är jag benägen att hålla med. I ett sällsynt lyckat samspel, där både modell och fotograf har satt estetiken i första rummet, skapas något vi inte sett på mycket länge. 

15 år i byggningens tjänst: Exklusiv intervju med Shawn Ray
I ett drygt decennium har Shawn Ray varit den amerikanska proffsbyggningens främsta omslagspojke. Med sin estetiska fysik och explosiva utstrålning har han etablerats som en av de absolut bästa [trots att han aldrig vunnit Mr O]. Och en av de mest frispråkiga. Vi ringde på för att förhöra oss om karriären, om tävlingsplanerna och om framtiden.

Snygg, snabb, symmetrisk - Fitnessträning med Carina Isaksson
Carina Isaksson är en välkänd profil i träningskretsar. Med fyra SM-guld och en femteplats i VM är hon en av våra mest rutinerade dambyggare. Carina satsar inte enbart på byggning utan tävlar numera även framgångsrikt i Athletic Fitness. På förra årets SM var hon en hårsmån från segern i klassen under 165 cm. Läs här hur hon tränade för att nå dit.

Vinnande planering
I en ny artikelserie går vi igenom vikten av att tänka efter före. Genom att planera din träningstillvaro undviker du kostsamma misstag och når bättre resultat. I denna första del går vi bland annat igenom grunderna för din planering, målsättning med delmål och berättar om hur du kan planera din mat. I den avslutande delen kommer vi att gå på djupet kring själva träningen.

Va, äta myror? Läs får du se
Ägg, kyckling, fisk. kött och pulver. Alla är de vanliga och accepterade proteinkällor. Och för de flesta av oss är de fullt tillräckliga. Men för dig som gillar att pröva nya saker och samtidigt chockera din omgivning finns andra små och knapriga alternativ. På sajten eatbug.com kan vi nämligen läsa om insekternas plats i vår vardagliga meny.

WWW med Gymrat
Trots att det dräller av kroppsbyggare världen över hör vi sällan något om dem, förrän de flyttar till USA
... Månadens tips innehåller därför några av de bästa icke-amerikanska webbplatserna jag funnit. Men vi börjar med ett par svenska.

Presspytt: Rykten och sanningar i musklernas värld
Av Ove Rytter
 
Nyhet! Bästa tipset till presspytt: 1000:- till tipsaren! Skicka ditt tips till . Om du har en bild är det ännu bättre: "Presspytt", B&K Sports Magazine, Box 3417, 103 68 Stockholm.

...Senaste nytt om Arnold Schwarzenegger.
...Månadens Nisse.
...Doping: Nyheter. Fakta. Notiser.
...Business News.
...Strongman News.
...Pratbubblan.
...Arnold Fitness Weekend-special.
...Business News.
...Livsinstruktioner.
...Månadens Gluteus Maximus (plural).
...Rapport från SM-kvalet i Athletic Fitness.
...Norskt presspytt av Nanna Bjone.
...och mycket, mycket mer...

Kostens ABC: Protein och kolhydrater
I denna del av kostskolan ska vi ta upp de båda näringsämnena protein och kolhydrater. Skälet till att vi behandlar dem tillsammans är att de har en samverkande effekt, och hjälper varandra i kroppen när du tränar.

Inspirerande poster med världens grövste(?) byggare

Insändare - Box 3417
"Jag har hört att man växer rejält om man äter grisfoder. Dom som föder upp grisarna blandar väl ner något ämne som gör att svinen växer?"

"Var ska vi träna, vi som tycker att F&S är till för tanter och att SATS till stor del har som företagsidé att lura pengar av de som börjar träna där."

"Jag gick till biblioteket igår för att läsa några tidskrifter men döm om min förvåning när jag såg att B&K inte längre fanns i hyllan."

Fråga Annika Warg om Fitness
"Jag läste för ett tag sedan att i Athletic Fitness måste chins och bardips vara "godkända" för att räknas. Jag undrar nu hur godkända chins och bardips utförs?"

Fråga Ingvar Larsson om Bodybuilding
"Jag har ett mål just nu. Jag vill bli stor! Men, jag vet inte vad jag ska köra för övningar, och börjar därför tappa inspirationen."

Fråga Linda Liedstrand om Bodybuilding
"Jag tycker att du har grymt snygga trapezius. Jag skulle vilja veta hur du tränar dem, om du till exempel tränar dem separat? Vilka övningar rekommenderar du?"

Fråga Monika Wieckowski om Nutrition
"Jag hörde av en biolog att fett bland annat används till att bygga hormoner. Han sa också att detta fett måste tillföras utifrån, och att det fett som frigörs från fettcellerna inte duger: Stämmer det, eller har dag missuppfattat något?"

Scientific
"Ända sedan glykemiskt index (GI) fick sitt genombrott, har det varit känt att matfett motverkar blodsockerhöjningen och insulinpåslaget efter en måltid. Däremot har det varit oklart hur fettets omättnadsgrad påverkar detta."

"Intresset för användandet av växtextrakt i muskeluppbyggande och styrkebefrämjande syfte har funnits länge. Forskare upptäckte exempelvis redan i slutet av 70-talet att ekdysteroider, som finns i extrakt från växten Rhaponticum Carthamoides, har en förmåga att bl a stimulera proteinsyntesen."

Länkar till annonsörer i B&K 5/2002

• AST Sports Science Sverige
• Athletic City
• City Hälsokost Strömstad
• Dalblad's Nutrition AB
• Eiselt Research
• Fitnesshopen.com
• Great Nutrition
• Gymgrossisten
• Nutrition Outlet
• Nutrivision
• Peak Body
• Skip
• Sport Nutrition Health & Fitness
• TräningsSpecialisten
• Twinlab
• Ultimate Nutrition
• United Feelings
• Vitalas

• Alm Careplan
• Gymleco
• SBI Sport AB
• STI International Trading
• TräningsSpecialisten
• United Feelings

Övrigt

B&K Webbshop
• IFBB
Luciapokalen 2002
• Nutrition Outlet
• Scandinavian Fitness Expo
• Slitz
• TräningsSpecialisten
• United Feelings

Kost/Kosttillskott

Redskap/Utrustning