B&K - Tidningen - 1997 - Nummer 2 -  Insändare

Insändare

Sidan skapad 2002-02-04
Uppdaterad 2002-03-11
Sök på B&K:s webbplats
 

Sök på nätet med gymråttans favorit:

Sök på webben med Google

 
Kommentarer
Maila eller använd formuläret nedan:

namn (valfritt):

e-post (om du vill ha svar):

meddelande:

B&K Sports Magazine 02/1997:

"Heaven is big enough - even for bodybuilders!"

Thor Ivar Hornes blev trea i +90 kg på norska mästerskapen 1996.

Det är många olika människotyper som tränar bodybuilding. Jag för min del är gift, har fyra barn och det allra viktigaste i mitt liv är min tro på att Jesus dog för människans frälsning. Jag är alltså kristen. Jag tränar "rent" för att jag anser att det är viktigare än att nå en topplacering i ett mästerskap.
 
Det ska dock tilläggas att jag inte alltid tränat "ren", det beslutet tog jag 1992 då jag blev kristen. Men jag älskar sporten bodybuilding och jag hoppas att jag kan inspirera de unga att lära sig att träna riktigt och äta korrekt genom att visa att man kan uppnå väldigt goda resultat på den vägen.
 
"Heaven is big enough - even for bodybuilders!"
Hälsningar Thor Ivar Hornes

 


Vi vill ge en stor komplimang till Alan Bergström gällande Olympiareportaget (nr 11/96). Vi ser fram emot fler sådana artiklar med fakta och dräpande kommentarer i en härlig mix. Må pennspetsen glöda och må texterna lysa upp den mörka vintervardagen.
Hälsningar Lissan, Isac och Johnny Grape


Har just sett ett TV-program om anabola steroider som hette "En liten vit och en stor stark". Trots all skräckpropaganda i media fortsätter missbruket. Därför måste man prova nya vägar. Det finns ju redan flera program med aerobics, gymping och morgongymnastik, men jag har aldrig sett något om styrketräning.
 
Tänk att få igång en serie, med SVT, i stil med testgruppen som ni tidigare skrev om i B&K. Ett program som visar hur man tränar och äter. Många nybörjare går tyvärr på det här med droger, men problemet är ju att de ofta tränar/äter fel och därför inte får några resultat. Jag skulle gärna se Ove Rytter som programledare för något sådant.
Med vänlig hälsning, Torbjörn Hillerström

Tror du att vi håller med - eller?
RED


Jag är drygt 20 år och har tränat regelbundet i ett års tid. Mitt problem är min kroppskonstitution. Är drygt två meter lång och med min smala lekamen är jag ett praktexempel på en sk hard gainer. Jag skulle ge min högra hand för bättre genetik. Det är här steroiderna kommer in - mirakelmedicinen som till och med kan förbättra de fysiska förutsättningarna för att bygga muskler! Men självklart är jag inte ovetande om medlens baksida och därför vill jag höra er åsikt.
Vänliga hälsningar, Gustaf L.

Att ge bort din ena hand verkar inte som något större offer efter att ha tappat ena hjärnhalvan. "Jag har inget kul när jag går på fest - har därför funderat på att ta extacy." Ditt resonemang är ungefär lika listigt. Har din läkare skrivit ut någon medicin till dig har han väl också informerat dig om dess bieffekter. Eller hade du tänkt handla av någon knarklangare och bli brottsling bara för att du är smal? Va?
Det är min åsikt.
Alan Bergström, Ansv. Utg.


Hur ska vi kunna hålla steroider ute från gymmen när ni väljer omslagspojkar som ser ut som Mr Steroid? Hela branschen har dåligt rykte och det blir inte bättre av att branschens, i övrigt läsvärda, tidning har så dåliga omslag.
Mvh, Sigge, Sekr i Kraftcentralen, Markaryd

Kul att du tycker att tidningen är läsvärd. Jag tror till att börja med inte att en mänsklig syrsa på omslaget skulle ha någon effekt på om ungdomar använder droger eller inte. Men nu är det så här: Du får misstänka att Craig är dopad, det kanske även är så att du tycker att det är troligt. Men det är också så här att man enligt rådande rättspatos är oskyldig tills motsatsen bevisats. Craig är förvisso anklagad, men inte fälld för att ha använt otillåtna medel. Alltså är han oskyldig. Var ska vi dra gränsen - där vi tycker att någon ser för grov ut för att kunna vara ren?
Med lika vänlig hälsning, Alan Bergström, Ansv. Utg.