B&K - Scandinavian Fitness Expo - Frågor och svar om mässan

Frågor och svar om mässan

Webbsidan skapad 2001-10-12
Senast uppdaterad 2002-10-30

SFE 2001 26-28 oktober på Stockholmsmässan.

Interna länkar:
 

Nordens ledande fitnessevenemang! 26-28 oktober 2001

Vanliga frågor om fitnessmässan och deras svar:

Q: Var är mässan och hur tar jag mig till den på bästa sätt?

A: Från Stockholmsmässans färdbeskrivning:

"Stockholmsmässan ligger i Stockholm, strax söder om city.

Med bil kör du enklast E4/E20 och följer skyltar mot Stockholmsmässan/Älvsjö. Det finns cirka 4000 parkeringsplatser. Avgift: 15,-/tim eller 60,-/dygn.

Pendeltåg från Stockholm Central avgår 8-12 ggr/timme och når Älvsjö station efter bara 9 minuter.

Åker du taxi, har de större taxibolagen fasta priser till Stockholmsmässan från såväl Arlanda, Bromma som City!"


Q: Vad kostar inträdesbiljetterna till mässan och finns det möjlighet att införskaffa dem i förväg?

A: Biljetterna för inträde till själva mässan kostar 100:- och finns tillgängliga vid ingången. Du kan inte införskaffa dem i förväg, vilket gäller Stockholmsmässans samtliga mässor. Dessa biljetter (till skillnad från biljetterna till evenemangen på mässan) finns det massor av.


Q: Jag funderar på att gå på mässan med mina tre barn, de är 6-8 år gamla. Vad kostar det då att gå in med dem?

A: Barn upp till 7 år går in gratis. Barn mellan 7-15 år går in med 50% rabatt på det vanliga inträdet.


Q: Om jag väntar med att skaffa biljett till de olika tävlingarna och evenemangen på mässan (Fitness, Bodybuilding, Strongman, konvent, etc) kan jag lita på att det finns biljetter kvar att köpa "i dörren"? Eller kommer det att bli slutsålt?

A: Riskera inte att bli utan biljett - beställ i förväg till alla de evenemang du vill besöka! Nu! Men biljetter som är kvar säljes på plats.


Q: Jag vill beställa biljett till SM Fitness/Athletic Fitness/Scandinavian Grand Prix Bodybuilding - men det är ju ingen som svarar på det telefonnummer ni har angivit (0660-501 01)! Hjälp mig - jag vill inte bli utan biljett!

A: Pröva att ringa efter klockan 17:00 (fram till 21:00) så har du nog bättre lycka...


Q: Jag har köpt biljett till en tävling/ett evenemang som avhålls vid mässan - gäller denna biljett även som inträde till själva mässhallen?

A: Biljett till Strongman, VM Fitness, Swedish Open Aerobics, samt spinning- och aerobicskonvent berättigar till fri entré till själva mässan samma dag. Dock inte till samtliga mässdagar.

Biljett till SM Fitness/Athletic Fitness, Grand Prix Bodybuilding berättigar till inträde både fredag och söndag.


Q: Jag vill ställa upp i bar-dips under expot. Ska jag anmäla mig innan tävlingen? Får man inträde till mässan om man ska tävla, vilka tider/regler gäller?

A: Läs mer på sidan för SM Bar-dips 2001:

Tid: Lördag den 27 oktober 16:15
Plats: Vid B&K:s monter på Scandinavian Fitness Expo

Ja, vi föredrar ifall du föranmäler dig - för att tävlingarna inte ska dra ut på tiden i all evinnerlighet är antalet startande i de olika klasserna begränsat. Den som hoppar in i tävlingen på stundens ingivelse på mässan (senaste anmälan sker en timme innan tävlingen vid B&K:S monter) riskerar att tävlingsfältet redan är fullt!

Dessutom, ju tidigare man anmäler sig desto senare får man starta i tävlingen - vilket är en fördel då man har tidigare tävlandes resultat att gå på. Och nej, man får inte fritt inträde till mässan om man vill ställa upp i tävlingarna i bar-dips.


Q: Kommer SM Fitness/Athletic Fitness och Scandinavian GP Bodybuilding på söndag att vara på samma scen? Eller kommer de att kollidera så att man måste välja? Vad kostar de olika tävlingarna?

A: Hej! Bäst svar får du från arrangören av just de tävlingarna, SKKF. Affischen säger att biljettpriset för söndag är 295:-. Tävlingarna avlöser varandra på samma scen. Se mässprogrammet:

15.00 SM Fitness/SM Athletic Fitness Final - del 1 Hinderbana
Plats: Victoriahallen

16.30 Scandinavian Grand Prix bodybuilding Final
Plats: Victoriahallen

17.15 SM Fitness/SM Athletic Fitness, SKKF Final - del 2 Fysikrond
Plats: Victoriahallen


Q: Vi har inte hört några namn - vilka ska ställa upp i "Grand Prix Bodybuilding"?

A: Från Ulf Björnfot, Sekreterare SKKF, :

"Följande är anmälda:

  • Gunnar-Thor Gudjohnsen NM segrare 2001 i tungvikt
  • Flex Andresen NM segrare 1999 o 2000 i tungvikt
  • Ali Sadenghi NM segrare 2000 i - 80 kg och Overallklassen
  • Kaj Kakenäs norsk mästare 2001
  • Kaj Thorvildsen (Bror till Tommi Thorvildsen)
  • Charlie Abbo 3:a på Nm 200 i tungvikt
  • Tor Lundsten SM 1:a i Juniortungvikten 2000
  • Anders Bengtsson comeback
  • Eduardo Girone
  • Olden eventuellt, har ej bestämt sig
  • Dessutom kommer någon eller några överraskningar att presenteras."

Q: Jag har läst någonstans om en åldersgräns (på mässan?), jag vill kolla upp det innan jag är på plats :-)

A: Det enda event i samband med mässan med åldersgräns är Fitnesspartyt på Stockholms modecenter på lördagskvällen - 21 år.


Q: Finns det någon typ av servering (kaffe el mat) i Victoriahallen eller måste man då ta sig ut i mässhallen för att få sig något ätbart under tävlingarna?

A: I utrymmet mellan Victoriahallen och mässhallen så finns det bland annat ett café, samt automater. Så du behöver inte gå ända in till mässan för fika - även om det säkert finns "nyttigare" mat inne på mässan :-)


Q: Jag kommer inte ha möjlighet att vara i Stockholm och heja fram Magnus Samuelsson. Vilken/vilka kanaler sänds tävlingen på och vilken tid?

A: Finalen planeras att sändas den 9 november på Eurosport (tid ännu okänd). En av deltävlingarna - den i Tjeckien, Prag - sänds den 2 november, likaså på Eurosport...


Q: Jag undrar över schemat för vilka som ska sitta i heta stolen i B&K:s monter; tider och dag för dessa personerna så man kan bestämma vilka dagar man ska åka dit.

A: Hela B&K:s monterschema finns nu online - ta en titt!


Q: Jag hörde talas om mässan på radion och då pratade de om att Gladiatorerna kommer vara på mässan. Stämmer det? Och kommer de i sådana fall att uppträda? Mina killar vill gärna se dessa sportsmän och -kvinnor live.

A: Nästan alla i Gladiatorkåren kommer att finnas på mässan, men det blir nog inte någon direkt och uppenbar stor Gladiatoruppvisning, de finns nog där mer som atleter denna helg (t ex Linda "Indra" Ekwall tävlar i IFF:s VM i Fitness på söndag). Några hållpunkter där Gladiatorer är inblandade: B&K:s Heta Stol och stora exposcenens program.


Q: Jag har en fråga angående biljetten som man fick med i tidningen B&K Sports Magazine till mässan. Kan man se Fitnesstävlingen som är på söndagen eller måste man köpa någon annan biljett?

A: Biljetten som följer med B&K är en rabattbiljett för inträdet till själva mässan.

Om det är SM i Fitness/Athletic Fitness du är intresserad av att se behöver du en separat biljett för inträdet i Victoriahallen, där de tävlingarna, tillsammans med Scandinavian Grand Prix i Bodybuilding går av stapeln. Mer info: http://www.skkf.org/

Om det är Fitness Woman/Man World Championship du undrar över så kommer de tävlingarna att avgöras inne på exposcenen i mässhallen - det räcker alltså med inträdesbiljetten.


Har du en fråga som inte är besvarad? Ställa den via formuläret nedan eller via e-post: - vi gör så gott vi kan för att besvara din fråga:

Namn:

E-post: