BK-sportsmag.se

Betting Knowledge Sportsmag

Proffsen räknar i units – så kan du också göra det

Du har säkert sett att de som kan det här med betting ofta räknar i något som de kallar för units, vad innebär det egentligen? Det är helt enkelt ett mått på hur mycket man satsar. En unit är inte en universell summa utan varierar från spelare till spelare. Spelkassor är individuella, en professionell storspelare satsar betydligt högre summor än den som spelar för skojs skull någon gång ibland. Att använda units är ett bra sätt att kontrollera din spelkassa.

Exempel på hur du använder units

Ett unitsystem kan utformas på olika sätt. Det är vanligt att man använder en skala från 1-5. Här utgör 5 ett maxbet, det är alltså ett värde som endast används när du hittar ett spel med ett extremt värde. Man brukar säga att en spelare inte ska satsa mer än 5% av sin spelkassa på ett spel. Om du använder den här skalan så är 1 unit det samma som 1% av din spelkassa och 5 units motsvarar 5% av de pengar du har att spela för. I takt med att din spelkassa växer eller minskar så ökar eller krymper dina units således i värde.

Ska jag spela med units eller använda flatbet?

Units är som sagt ett bra sätt att kontrollera spelkassan. Systemet kan kan dock upplevas som krångligt och tidskrävande. Ett annat vanligt system är spela med så kallade flatbets. Det innebär att du spelar med samma summa på varje spel, oavsett hur mycket du tror på det. Det är ett enkelt system att ta till sig när man precis börjat betta, i Expressen kan man läsa om hur ovanligt det är att vinna storvinsten som nybörjare.

En miniräknare och pengar

En stor nackdel med att använda flatbets istället för units är att spelkassan snabbt kan minska. När du värderar ditt spel så blir din insats rimligare. Att läsa på om olika system och ha koll på hur units fungerar är ett måste om du vill börja agera som ett proffs. Dina insatser hamnar på en jämnare nivå.

Läs på ordentligt innan du börjar betta

Sammanfattningsvis så kan vi alltså konstatera att units är ett bra mått att använda sig av för att ha koll på spelkassan och spela för rimliga summor. Det är storleken på din kassa som avgör hur stor en unit är. För att systemet ska vara effektivt så bör du lära dig en av bettingens grunder, att värdera matcher. Om bettar på fotboll och inte har koll på lagens form, motivation, skador och avstängningar samt statistik över inbördes möten och värvade/sålda spelare så kommer du ha mycket svårt att avgöra hur många units du ska spela för…