BK-sportsmag.se

Betting Knowledge Sportsmag

Oddstyper – allt du behöver veta om olika typer av odds

Att spela på odds blir mer och mer populärt. För inte så länge sedan innebar spel på odds att man hade några få typer av spel att välja mellan. Till exempel stryktipset eller en så kallad trippel. Nu är hundratals spelbolag tillgängliga online för svenska spelare och de konkurrerar med varandra genom att bland annat erbjuda olika former av spel. Det är något som vi kommer att titta lite närmre på i den här texten. Begreppet oddstyper kan också innebära att odds redovisas på olika sätt. Läs vidare så ska vi reda ut begreppen.

Spela som du vill!

På de flesta bettingsidor kan du idag välja att låta ett par, eller till och med väldigt många, spelobjekt ingå ett system som kan vara alltifrån relativt säkert till en vild chansning där du har möjlighet att vinna ett mycket stort belopp i relation till din insats. Spelbolagen brukar också erbjuda färdiga system som det är lätt följa. Oavsett om du är erfaren eller helt ny inom betting kommer du att kunna hitta oddstyper som passar just dig. Live betting är en spelform som växer mycket snabbt och som innebär att du spelar på en sporthändelse medan den pågår. Oddset förändras i realtid utifrån det som händer i matchen eller tävlingen.

Nya möjligheter inom odds

Klicka här för att läsa mer om Svenska Spels nya odds-satsning Oddset Challange. En av trenderna inom betting är att du har stor frihet och sätta ihop dina egna kombinationer av sporthändelser som du vill satsa på. Det finns inte bara några få oddstyper att välja mellan. Om man med oddstyp syftar på ett viss sätt att skriva odds så finns det i huvudsak tre olika system.

Välj din favorit bland olika oddstyper

Europeiska odds, även kallat decimalodds är den vanligaste oddstypen i Sverige. Det innebär att ett odds skrivs som ett tal som också är en multiplikator. Slår ditt spel in så vinner du oddset multiplicerat med din egen insats. Brittiska odds och amerikanska odds är andra oddstyper som innebär att man räknar ut hur mycket man kan vinna på ett annat sätt.

Marknaden för odds förändras

Ett av de sätt på vilka spelbolagen konkurrerar med varandra om kunder är att erbjuda olika oddstytper, alltså nya sätt att spela om pengar. Det är med andra ord inte bara antalet sporter och spelobjekt som utökas utan även hur man som spelare kan kombinera olika spelobjekt i ett och samma spel. Live odds är kanske den största förändringen på senare år. Det är en oddstyp som låter dig satsa på sporthändelser och andra spelobjekt, medan de pågår och ända fram till slutsignalen.