B&K Sports MagazineB&K Newsletter - 26 oktober 2001

Resultat Olympia Weekend

Miss Olympia 2001 Lättvikt

1. Juliette Bergmann (overall)
2. Andrulla Blanchette
3. Dayana Cadeau
4. Brenda Raganot
5. Gayle Moher
6. Renee Casella

Miss Olympia 2001 Tungvikt 

1. Iris Kyle
2. Vickie Gates
3. Yaxeni Oriquen
4. Valentina Chepiga
5. Lesa Lewis
6. Betty Pariso

Fitness Olympia 2001

1. Susan Curry
2. Jenny Worth
3. Kelly Ryan
4. Adelina Friedmansky
5. Timea Majorova
6. Jennifer Hendershott 

Scandinavian Fitness Expo

Producerat av B&K Sports Magazine

• 26 okt: Färska nyheter i B&K:s Newsletter
• 26 okt: Videoinspelningar från aktiviteterna
• 26 okt: Tävlings- och mingelbilder
• 26 okt: Samlingssida om Strongman
  • 25 okt: Fitness och Bodybuilding
• 25 okt: Program för exposcenen
25 okt: Utställarregister
• 18 okt: Frågor och svar

Här ett rykande färskt nyhetsbrev med små smakprov på vad som försiggick under fredagen - och vad som är att vänta de kommande dagarna!

May-Britt Pella, pressansvarig, är mycket nöjd med responsen från pressen.

May-Britt Pella, pressansvarig, är mycket nöjd med responsen från pressen.
Scandinavian Fitness Expo 2001: Intresset från pressen större än någonsin!

- Redan på fredagen innan mässan öppnade fredag morgon 10:00, så hade vi över 60 journalister registrerade till Scandinavian Fitness Expo 2001! Bland annat kommer TV4, Dabrowski-TV, TV 3-sporten, och SVT 24 och, samt flera av de större tidningarna.
 
Antalet tyder på att det blir ett nytt pressbevakningsrekord för denna mässa, med cirka 100 registrerade journalister, berättar Stockholmsmässans pressansvarige May-Britt Pella. - Och redan idag lördag har två längre radioinslag sänts i bland annat Mix Megapol och Power Hit Radio.


Björn Johansson, Fitness Invest, ansvarar för Scandinavian Gym Conference.
Björn Johansson, Fitness Invest.

Scandinavian Gym Conference: Två dagars seminarier för gymägare

- I år har vi cirka 80 nyckelpersoner i branschen på plats under två intensiva seminariedagar. Dessa representerar ett 40-tal träningsanläggningar eller -kedjor, berättar Björn Johansson, Fitness Invest, som ansvarar för Scandinavian Gym Conference, som pågår i sal K21.

- Under lördagen fortsätter vi med en rad intressanta föreläsningar om bland annat framtidens trender inom fitness, avslutar Björn. - Intresserade kan fortfarande anmäla sig till något av seminarierna.


John Brown, föreläsare på Scandinavian Gym Conference.
John Brown, föreläsare på Scandinavian Gym Conference.
John Brown: Hur får vi våra medlemmar att stanna kvar?

Den första av föreläsarna på Scandinavian Gym Conference var John Brown från Australien.

- En av de viktigaste nycklarna att få medlemmar på landets gym att fortsätta träna är att de den första månaden måste träna minst en gång i veckan. Kan man nå dit, så fortsätter de flesta nyförvärvade medlemmarna enormt mycket längre. Speciellt i jämförelse med de som redan från start ser träningen som någonting man "gör om det finns tid". Träningen måste redan från start bli en naturlig del av vardagen.


Mats Slorfeldt, arrangör av årets stora spinningconvent.
Mats Slorfeldt, arrangör av årets stora spinningconvent.
Schwinn Millennium Workout Spinning® Convention fullbokat!

Lördag morgon 09:00 startade ett stort spinningconvent här på Scandinavian Fitness Expo. Under gårdagens kväll och natten till lördagen har etthundra (100!) spinningscyklar ställts upp under ett och samma tak. Och några av Europas absolut främsta instruktörer finns på plats!
 
- Det är med stor glädje jag kan konstatera att detta convent har lyckats locka hit de bästa spinningsinstruktörerna i världen. Jag kan utlova ett fruktansvärt drag!, säger arrangören Mats Slorfeldt. Varför inte titta in i sal A9 under lördagen, så får du själv bedöma!


Jaroslav Horvath, 30 år, satsar på Mr Olympia 2002!
Jaroslav Horvath, 30 år, satsar på Mr Olympia 2002! Se en videoinspelning online av intervjun!
Heta Stolen i B&K:s monter

Jaroslav är unik i sitt slag. Han blev overallmästare i IFBB World Championships 1999 i klass -90 kg vid en kroppsvikt på endast 83 kilo! Nu är han proffs - och satsar på Mr O 2001. - Jag tränar likadant hemma i Slovakien som de gör i "The Mecca of Bodybuilding", kommenterade denna little big man, 167 cm över havet under intervjun på B&K-scenen i "Heta stolen".
 
Under lördagen och söndagen kommer ytterligare åtta heta profiler att intervjuas av Ove Rytter. Se schema vid B&K:s monter.


Ulf Bengtsson, promotor för Världens Starkaste Man.
Ulf Bengtsson, promotor för Världens Starkaste Man.
Ulf Bengtsson, promotor för Världens Starkaste Man, Super Series: Lördagens final blir en riktig rysare!

Klockan 12:00 lördag startar Världens Starkaste Man i Victoriahallen. - Det är fruktansvärt tufft inför denna sista deltävling, berättar Ulf Bengtsson.

- Magnus Samuelsson är större, starkare och mer vinstsugen än någonsin! Det kommer att bli en tuff fight - inte minst mot Norges Svend Karlsen, som ligger i delad ledning med Magnus.


Björn Lindgren, Fitness Magazine.
Björn Lindgren, Fitness-magazine.com.

Best of the Best - Aerobicsconvent i 2 dagar

Längst ned i hallen kommer det att vara fullproppade klasser under två hektiska conventdagar. - Conventet är ett försök att låta de bästa instruktörerna från samtliga organisationer stråla samman en gång per år, kommenterar Björn Lindgren från Fitness-magazine.com.
 
- Dessutom tyckte vi att detta var ett utmärkt tillfälle att officiellt gå ut med sammanslagningen av papperstidningen Fitness och sajten Fitness-magazine.com.
 
Tillsammans kommer vi att kunna bli enormt starka på nätet, tack vare en bättre redaktionell kvalitet, och papperstidningen fick över en natt Skandinaviens mest välbesökta hemsida för träning på den kvinnliga sidan. 


50 shower på Exposcenen: Spinning Brothers gjorde succé igen!

Femtio scenshower under tre dagar, så ser den aptitliga menyn ut som scenansvarige Kristina Fredriksson från B&K Sports Magazine och Effektiv Produktion, kan presentera på årets Scandinavian Fitness Expo.

Kristina Fredriksson, från Effektiv Produktion och B&K, kvinnan bakom årets varierande scenprogram.

Spinning Brothers gjorde succé igen!

 

Karl Dyall presenterar på sitt proffsiga sätt årets heta scenshower.

- Det ligger ungefär två månaders arbete bakom scenprogrammet, med alla kontakter, logistik och bokningar av resor etc. Jag hoppas att alla utställare i år ska tycka att det program vi lyckats prestera är både högkvalitativt och underhållande.
 
- En nyhet för dagen är att vi får hit Bosson, en ny manlig stjärna som bland annat var med i Sikta mot Stjärnorna som Michael Jackson. Vi har Power Hit Radio att tacka för detta. Han finns på scenen 11:15. Jag kan även rekommendera Better Bodies modeshow klockan 14:00, som visas av Lasse Kühlers Dansskola.


SM Fitness och SM Athletic Fitness

SKKF arrangerar SM Fitness, SM Athletic fitness samt Scandinavian Grand Prix i Bodybuilding i Victoriahallen, med start fredag och finaler söndag. - Det var under fredagens tävlingar totalt 65 tävlande i Athletic Fitness och 7 st i SM Fitness, berättar SKKF:s Claes Aronsson. - I söndagens Grand Prix-tävling har vi ungefär sex till åtta toppnamn att vänta på lineupen. - Biljetter finns fortfarande att köpa i entrén.


Lineup Athletic Fitness, korta klassen.


Lineup Athletic Fitness, långa klassen.


Missa inte lördagens Fitness Party! Biljetter till festen finns i Budo & Fitness monter (B13:21). Missa inte dagliga uppdateringar från Scandinavian Fitness Expo på B&K Sports Magazines välbesökta hemsida.

B&K Sports Magazine - En grymt bra tidning för dig som vill ha mer muskler!

B&K Sports Magazine
Box 3417, 103 68 Stockholm
Besöksadress: Holländargatan 33
Tel: 08-34 77 00, Fax: 08-34 63 33
E-post:
Jubileumserbjudande: Passa på att boka en helårsprenumeration för 399:- (ord 455:-). Gäller endast den 1 september till Luciapokalen den 8 december.
Prenumerera själv eller ge bort prenumerationen