B&K - B&K Newsletter - Nummer 4, 20 november 2000

Nummer 4, 20 november 2000

Besök webbloggen för dagliga nyheter!

Missa inte presentationen av de nya Gladiatorerna Loke och Indra!

Foto: Ove Rytter
 
Dsc_0123.jpg
Dsc_0137.jpg
Dsc_0143.jpg
Dsc_0150.jpg
Dsc_0153.jpg
Dsc_0161.jpg
Dsc_0163.jpg
Dsc_0165.jpg
Dsc_0169.jpg
Dsc_0171.jpg
Dsc_0175.jpg
Dsc_0176.jpg
Dsc_0178.jpg
Dsc_0181.jpg
Dsc_0188.jpg
Dsc_0192.jpg
Dsc_0196.jpg
Webbsidan skapad 2000-11-20
Senast uppdaterad 2001-10-18
 

Sök på nätet med gymråttans favorit:

Sök på webben med Google

 
Kommentarer
Maila eller använd formuläret nedan:

namn (valfritt):

e-post (om du vill ha svar):

meddelande:

Snabba nyheter i musklernas värld

Nummer fyra av B&K Newsletter - snabba nyheter i musklernas värld!

För att starta din prenumeration på B&K Newsletter,
fyll i din e-postadress och klicka på knappen nedan.
 

Innehåll

[1] Ledare
[2] Dagbok från den nya omgången av Gladiatorerna
[3] I kommande newsletter
[4] Seminarium och evenemang runtom i Sverige
[5] Allmän information

 

[1] Ledare

Hej kära prenumerant på detta Newsletter!

Jag tänkte denna gång ägna några rader åt den nya omgången av Gladiatorerna. Jag kom just hem därifrån, för att strax vända och åka tillbaka. På tisdag kommande vecka är 11 nya avsnitt klara (varav ett "Kändisgladiatorerna"). Bland Gladiatorerna i Borlänge döljer sig ju många kända namn i bodybuilding- och fitnesskretsar, varför denna gameshow ligger oss extra varmt om hjärtat.

Gladiatorerna är programmet där eliten inom bodybuilding och fitness fått en chans att profilera sig såsom idrottsmän och -kvinnor gentemot en bred publik. Eller - rättare sagt - jättebred publik. Tittarsiffrorna förra omgången pendlade mellan 1,2 miljoner upp till 1,7 miljoner. Och nästa omgång, som startar den 19 januari, hoppas man nå cirka 2 miljoner tittare. Höga mål. Och i så fall det mest sedda programmet i Sverige.

Strålande, arga och större

Johan Oldenmark; Plexus utsågs ju av B&K:s läsare till Millenniets Mesta Bodybuilder. Ett pris som delades ut under B&K Classic Body Show. Och jag kan redan nu avslöja att Johan gör strålande ifrån sig i kommande programserie av denna Gameshow (vi har spelat in sex program då detta skrivs). Isabella DeSalareff, Elektra, är lika argbiggig som vanligt. Roddy Benjaminsson, vår mångfaldige vinnare av SM Fitness, är lika vältränad som vanligt, lika ödmjuk och lika vass som vinstmaskin. Roger Zapfe, Atlas är stooor, ja - lite större än sist - och Monica Riscoll, Valkyria (som tävlat i bodybuilding på elitnivå under många år) ser oförskämt fräsch och vältränad ut för sin ålder (Visst ja. Man talar aldrig om en dams ålder).

 

[2] Dagbok från den nya omgången av Gladiatorerna

Nu har de startat: inspelningarna av Gladiatorerna 2001!

Nervöst och spännande

Söndagen den 11 november småduggade det uppe i Borlänge. Inne i Kupolen, Borlänges stora arena med en form som givit namn åt densamma - satt en stor publik i bänkraderna. Alla gladiatorer var laddade till tänderna - och de första fyra utmanarna värmde nervöst upp i kulisserna.

Operation psykning

Som vanligt hade Gladiatorerna genomfört operation psykning av sina motståndare, dvs de utvalda utmanarna (12 st tjejer och 12 st killar bland 2000 sökande!).

På dörren till omklädningsrummet som vikts för de manliga utmanarna hade någon (jag gissar på Zeke) skrivit "IF Loosers". Och redan från start visade Gladiatorerna att de vässat formen och denna omgång i denna Gameshow kommer att bjuda tuffare motstånd. De första manliga utmanarna togs stenhårt. Och de kom inte ens igenom det tuffa gatloppet. Detta blir dock ej det första programmet ty om resultaten kommer jag ej att avslöja något. Alla vi inblandade vill naturligtvis vill behålla spänningsmomenten till sändningsstarten i januari.

Nytt coachteam

I år har Gladiatorerna ett helt nytt coachteam, som lagt upp träningen mer grenspecifikt - och skadorna är något färre. Dessa personer är Björn Bergman, Hans Strandlund och Ali Gheelem, vilka sammantaget representerar stor kunskap och känsla för den träning som en Gladiator ska genomgå för att bli bra i de aktuella grenarna.

Rekylen gav bakslag

En av Gladiatorerna råkade dock mycket illa ut redan under träningen förra veckan; Titan. Han var den första att testa en av tre nya grenar för säsongen; Rekylen.

Han skulle träna mot Plexus. Och rekyl blev det: Titan for bakåt och föll så illa att axeln gick ur led. Han blev så illa skadad att man var tvungen att smärtlindra med lustgas och köra honom med ambulans till sjukhus. Det krävdes mindre våld för att få tillbaka axeln i läge igen - och i skrivande stund är han på benen - och får intensivbehandling av skadan, för att förhoppningsvis kunde medverka mer under semifinal- samt finalomgångarna.

- Det känns mycket bättre efter bara några dagars vila. Jag kan i alla fall vara med i gallerburarna just nu, säger Titan lite sorgset. Titan är något av en nyckelfigur i gladiatorgänget, då han inför denna inspelningsomgång skött stora delar av Gladiatorernas åtaganden kring invigningar och happenings. Han är van, då han tidigare turnerat såsom musiker.

De andra "Gladsen", då?

Jodå, alla är faktiskt i bättre form och är mer förberedda än någonsin. Visst - så skador finns där. De är oundvikliga, då både träning och adrenalinfyllda utmanare sliter hårt. Atlas råkade ut för en nackskada, men kommer igen till semifinalerna, axlar värker, knän smärtar och fingrar knakar. Men ingen ger upp. Såklart!

Vi har två nya gladiatorer i fältet; Linda "Indra" Ekwall, som inledningsvis har gjort mycket bra ifrån sig. Och vår nya manlige Gladiator heter Jonas "Loke" Andersson, känd från bland annat B&K och TV-programmet Silikon såsom kock.

Zeke har fått en ny, mer aggressiv, look med rött hår (och han är grövre i denna omgång). Hero är sig lik, möjligen lite större muskulärt, Plexus har fått en ny look, både i håret och avseende kläder (han har något slags axelskydd nu). Izor behåller sin look, men är i klart bättre form. Atlas har gått upp några kilon, Elektra, Valkyria och Nova behåller sin profilering, medan Furia och Etna fått en mer aggressiv look i håret. Amber är lite större rent muskulärt, lite snällare och lite mer "killer". Hur det nu går till...

Tre nya grenar

De tre nya grenarna är Rekylen, Vippbrädan och Linbanan. Den sistnämnda får vi inte se så mycket av, men går ut på att dra sig uppför ett lutande rep vilket är spänt över golvet. När man tagit sig upp, är det dags att åka tillbaka hängande i en slags trapets. Vippbrädan är ett slags dragkamp stående på två vippande podier, där utmanaren står lägre än gladiatorn. Rekylen innebär att du ska plocka ned hängande "boxsäckar" fäst vid ett starkt gummiband. Gladiatorn har samma typ av gummiband fäst i midjan - och ska försöka hindra utmanaren att plocka poäng. Som vanligt avslutas hela tävlingen med Hinderbanan. En bana som otroligt nog knäcker de mest vältränade, som kan ligga och frusta en lång stund efter avslutat lopp.

Gunde Svan är lika på som vanligt, lika positiv som vanligt - och han verkar ha riktigt kul. Men Gunde är "de svagas" bästa vän - och han tipsar hela tiden utmanarna hur de ska slå Gladiatorerna. Bra Gunde. Ty det behövs.

Agneta Sjödin håller stilen och verkar trivas lika bra hon. Minst. Vi ses i rutan den 19 januari. Tills vidare kan du läsa och se mer av Gladiatorerna på TV4:s hemsida och B&K:s Gladiatorsida.

Eder

 

[3] I kommande newsletter

I kommande newsletter: mer gladiatorfakta, lite tankar kring bodybuildingens framtid, idén med Antidopingstiftelsen - som ska möjliggöra för framtida förbund att arbeta med utveckling av vår sport, och i större utsträckning kunna stimulera de aktiva, mål, samarbete och vikten av att med skjortärmarna uppkavlade jobba framåt.

 

[4] Seminarium och evenemang runtom i Sverige

25/11 Seminarium 16:00 med Roger "Atlas" Zapfe

Hälsostudion Båstad. Medlemmar gratis, ej medlemmar 130:-. Anmälan sker på www.hstudion.com eller 0431-36 98 01. Specialerbjudande på Twinlab produkter. Välkomna!

25/11 Budo & Fitness Butikerna har öppet hus i alla butiker

Ni är alla hjärtligt välkomna till öppethus i alla Budo & Fitness Butikerna lördag 25 november mellan 10-16. Vi kommer att visa upp nyheter, bjuda på provsmakningar, du kan diskutera träning med en rad kända profiler och fynda till mycket låga priser. Välkommen!

Känner du till ett evenemang som du vill tipsa om; !

 

[5] Allmän information

Är detta nyhetsbrev inte nog för dig? Besök då B&K:s Webblogg för dagliga muskelnyheter.

Skicka gärna vidare detta nyhetsbrev i sin helhet till dina tränande vänner. De kan enkelt gå med genom att besöka hemsidan för nyhetsbrevet.

B&K Sports Magazine, Box 3417, 103 68 Stockholm. Besöksadress: Holländargatan 33 Tel: 08-34 77 00, Fax: 08-34 63 33 E-post: