B&K - Diverse branschnyheter

Diverse branschnyheter

Sidan skapad 2003-08-05
Uppdaterad 2004-03-19
 
google-sökmotor

google-sök B&K:s webbplats

google-sök Internet

 
Kommentarer
Maila eller använd formuläret nedan:

namn (valfritt):

e-post (om du vill ha svar):

meddelande:

Diverse branschnyheter, tipsa gärna på :

Fitnessbutiken.se öppnar riktig butik

"22 mars flyttar Fitnessbutiken.se till nya lokaler i Alingsås, Nordostpassagen 1, där även en butik kommer att finnas. Fitnessbutiken kommer att satsa mer på träningskläder och utrustning. Både på stora och välkända företag samt små och nya, spännande märken." Besök www.fitnessbutiken.se för mer information...
FRISK satsning för klubbägare
Organisationen FRISK hade ett dagslångt möte under Allt För Hälsan på Stockholmsmässan i Älvsjö. FRISK målsättning är att medverka till en branschutveckling, där prioriterade frågor är:
  • Imageskapande åtgärder. Att bilden av vår bransch förbättras.
  • Motverka illojal konkurrens. Kommuner och liknande.
  • Arbeta för att förbättra arbetsgivarrollen hos medlemsföretagen.
  • Genomdrivandet av bruttolöneavdrag på friskvård.
  • Att aktivt deltaga i debatten kring den ökande ohälsa i Sverige.

Organisationen FRISK hade ett dagslångt möte under Allt För Hälsan på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Redan idag har FRISK 30 medlemsklubbar. Intresserade kan e-posta till ordföranden i föreningen på eller besöka hemsidan www.friskorg.nu.

Johan Oldenmarks besök hos Burlövs Styrka
Rapport med bilder finns på hemsidan för Burlövs Styrka:
"Den sjunde september, kl.11:00 samlades många av Burlövs Styrkas medlemmar i Burlövs Församlingshem. Johan Oldenmark, för Svensson mer känd som Plexus (Gladiatorerna), pratade och tipsade om träning, kost, doping, Gladiatorerna, tävlingar, och motgångar och framgångar inom bodybuilding."
Rapport från Finska BB-mästerskapen + ExpotRapport från Finska BB-mästerskapen + Expo 03

Zone Capone tipsar om reportage plus bilder från de finska mästerskapen i byggning den 4 oktober samt rapport från expot i samband med tävlingarna. Läs mer och se bilderna här...

Getfit fick pris
Getfit fick prisNär Nyföretagarcentrum i Karlstad före sommaren korade »Årets nyföretagare 2002«, gick titeln till Getfit Sangborn AB. Det är första gången ett friskvårdsföretag får denna utmärkelse. Fitness Magazine ringde upp Janpeter Sangborn, som driver företaget tillsammans med sin fru Ulrika:

Varför är ni årets nyföretagare?
– Nyföretagarcentrum här i Karlstad ansåg att vi på mycket kort tid har lyckats etablera oss i friskvårdsbranschen, både lokalt och i norden. Det känns extra kul eftersom branschen inte anses helt seriös i den etablerade företagsvärlden, då många friskvårdsföretag drivs av glada entusiaster som inte har särskilt mycket företagskunnande. Både jag och Ulrika är pedanter och vi har varit jättenoga med alla siffror och formalia sedan vi startade Getfit år 2000. Att vi får det här priset just nu, beror nog delvis på att det varit mycket fokus på hälsa den senaste tiden.

Vad har ni för affärsidé?
– Vi vill erbjuda personligt anpassade lösningar inom träning, kost och mental rådgivning. Vi har ett nätverk bestående av personer med olika sorters specialkompetens, som vi hyr in till sådant vi inte fixar själv.

Vad innebär den här utmärkelsen för Getfit?
– En kick i baken, naturligtvis – och så känns det bra att vi har fått ett erkännande från de här etablerade instanserna. Det man gör blir mer »sant«, på något vis. Vi har inte direkt behövt jaga kunder förut – och nu är det i ännu högre grad så att kunderna söker upp oss.

Coach Online

Cia Hedlund: "Coach Online är ett unikt framtaget koncept för dig som vill tävla i Athletic Fitness, eller behöver hjälp med din träning/kost, men inte har råd, tid eller lust att anlita en PT." Besök hemsidan...

Pro Performance - koncept för framgång

Pro Performance - koncept för framgång

"Vi är ett företag som satsar på individanpassade lösningar för atleter. Pro Performance kärna har tillsammans över 30 års erfarenhet av styrketräning och bodybuilding på elitnivå. Att anlita Pro Performance och deras tjänster kan ge dig det där lilla extra som du letat efter." Besök hemsidan...

Reportage från invigningen av Budo & Fitness-butiken i  Linköping
"Lördagen den 30:e augusti blev Träningssortimentet Budo & Fitness Butiken i Linköping. Det var fullt hus hela dagen och de som kom fick mingla med bl a Pernilla "Troja" från Gladiatorerna samt SM 2:an i Body Building i -90 kg P-A Andersson." Läs mer och se bilder hos Budo & Fitness...
Invigning av Budo & Fitness Butiken i Uppsala
"Lördagen 30 augusti var det invigning av Budo & Fitness Butiken i Uppsala. Butiken som ligger nere vid vattnet längs med ån mitt i centrala Uppsala drog en hel del nyfikna besökare hela dagen." Läs mer...
Pumping Iron släpps på DVD 11 november!
Pumping Iron släpps på DVD 11 november!Den klassiska filmen (räknas till en av de stora idrottsdokumentärerna) som dokumenterar Arnold, Lou Ferrigno, Franco Columbu, Mike Katz och resten av gänget inför Mr Olympia i Sydafrika, släpps den 11 november på DVD enligt Amazon.com.
 
Läs mer om 25th Anniversary Special Edition (med bl a bortklippta scener från Pumping Iron) hos Schwarzenegger.com, beställ sedan ditt ex hos Amazon.com (vi återkommer med andra försäljningsställen för de som inte kan använda regionskod 1 (USA/Kanada) samt att vi ska försöka ta in region 2 till webbshopen innan jul). Läs även Pumping Iron-recensionen av programledaren för SVT:s Filmkrönika, Orvar Säfström...
Arnold söker guvernörspost i Kalifornien!
B&K Sports Magazine 8/1997Ingen kan väl ha missat att Arnold Schwarzenegger har valt att ställa upp som kandidat för posten som guvernör i staten Kalifornien. Han gjorde tillkännagivandet på "Tonight Show with Jay Leno" - TheArnoldFans.com har videoklippen från showen!
 
Arnold: "Jag vet av egen erfarenhet att om man kommer hit med tomma fickor, men full av drömmar, full av önskan, full av viljan att lyckas, om man får de möjligheter som jag fått, då kan man lyckas. Det är varför vi behöver återställa Kalifornien till vad det en gång var." Den officiella kampanjsajten heter joinarnold.com.
Kent Orrgren från S.A.T.S Sports Club kom tvåa efter Annika Sörenstam!
Av Ove Rytter, 2003-07-04: Golftävlingen "Golf i City", avhölls idag, måndag. Arrangör var Mercedes Benz i samarbete med PGA. Sex finalister i en "närmast-hål-tävling fick utmana den purfärska British Open-segrarinnan Annika Sörenstam på ett minst sagt utmanande hål. Då samtliga finalister hade slagit ut, ledde Kent Orrgren, som är VD för S.A.T.S Sports Club i Sverige! Kent har 8,7 i handicap och en god golfare.
 
- Roligt att få träffa Annika!, kommenterade Kent inför den flera tusen människor stora publiken. Han satte sin boll 230 cm från flaggan på den 62,5 meter långa hålet, där greenen var placerad på en 11 x 18 meter stor ponton, placerad ute i vattnet mellan Operaterassen och Slottet. Pontonen var täckt med konstgräs. Annika satte sin andra boll på 130 cm - och vann därmed tävlingen. Grattis Kent! Inte illa att komma så nära Sveriges bästa golferska!