B&K - Webbshop - Produktbeskrivningar - Min personliga kostguide

Min personliga kostguide

Omslag


Beställ miniboken i B&K:s
Klicka här för att gå till B&K:s webbshop!

 
B&K Newsletter

Läs mer om nyhetsbrevet

Om Min personliga kostguide:

Så använder du Min personliga kostguide

  • Framsidan: Skriv ditt namn.
  • Sid 4: Introduktion.
  • Sid 8: Gör din personliga kostregistrering.
  • Sid 10: Gör din personliga kostdagbok.
  • Sid 12: Gör din personliga energiberäkning.
  • Sid 14: Sammanställ ditt personliga kostprogram.
  • Sid 16-28: Använd de grundläggande livsmedelstabellerna.

Min kostregistrering

Att göra en kostregistrering är det bästa och enklaste sättet att beräkna mängden energi (kcal) och fördelningen mellan näringsämnena protein, fett och kolhydrater i sin kosthållning. Obs! Kopiera kostregistreringsuppslaget innan du använder det! Du använder samma formulär till din kostdagbok.

Min kostdagbok

Fungerar på samma sätt som en träningsdagbok samt ger underlag till framtida kostregistreringar. Lyckades dieten har du svart på vitt vad som fungerar för dig. Var den inte framgångsrik vet du vad du inte ska göra nästa gäng. Kostdagboken är ditt dietfacit.

Min energiberäkning

Det är svårt att exakt beräkna en människas energibehov. Eftersom de flesta av oss inte har tillgång till sofistikerade laboratorieanalyser redovisar vi en bra metod för "hemmabruk". Samma energiberäkning används av mänga framstående bodybuilders som anser den vara säkrare än att gissa.

Mitt kostprogram

Sammanställ med hjälp av tabellerna från det data du fick från energiberäkningen.

Mina livsmedelstabeller

Snabbtabell

För att göra det så enkelt som möjligt att snabbt läsa av tabellerna för att planera dina måltider "på plats" eller för att snabbt kunna göra din kostregistrering är energiinnehåll och näringsämnen redovisade dels per 100 g, dels per styck.

Livsmedelstabell

Här finner du energiinnehåll (kcal), protein, fett och kolhydrater angivet för alla de vanligaste livsmedlen.

Sidan skapad 2002-03-08 | Senast uppdaterad 2002-03-08 av