B&K - Webblogg - Vecka 33 2001
Dagens B&K-länkare

GS Nutrition

Öppna länkar i nya fönster
Hoppa till datum

Födelsedagar vecka 33
18/8 Eduardo Girone
19/8 Steve Brisbois
19/8 Chris Cormier
 
Fler födelsedagar i branschen

Sök på B&K:s webbplats
Söndag 19 augusti

Västerbottens Kuriren: Annika Warg skadade sig i Stadskampen: 20 augusti

Annika Warg skadade sig ordentligt i olyckan under Stadskampen i fredags. Det visade sig att ett ledband i axeln var avslitet och nu är det osäkert om hon kommer att kunna tävla i fitness igen. - Jag är mycket ledsen för att jag inte tänkte igenom beslutet att delta i Stadskampen en extra gång, säger Annika Warg.


Nanna Bjones dotter, Lea


Niklas Berndt, Ego Hälsostudio, Sundsvall, skickade ett foto och några rader:

"Tänkte bara informera om att vi ställt allt till rätta i Sundsvall igen... Drakbåtsfestivalen var den 4:e augusti här i stan och Ego Hälsostudio slog ut Räddningstjänsten Sundsvall-Timrå redan i semifinalen och slog därefter Polisen i finalen!

I semifinalen paddlade vi in på 1:03.9 mot Räddningstjänsten med 1:04.1 och Rättspsyk med 1:04.7. I finalen slog vi Polisen med 1:03.5 mot deras 1:03.7.

Marginalerna var inte stora, men som du ser på rätt sida! Räddningstjänsten fick i år nöja sig med brons och polisen gick såklart bet trots att de tagit hit folk från bland annat Stockholm och Gävle! Bifogar en bild på det vinnande laget."


Sydöstran: Carola laddar kroppen för NM: 8 augusti

För ett år sedan vann Carola Nilsson från Karlshamn SM i bodybuilding. Sedan dess har hon laddat om och i höst satsar hon igen. Då börjar hon uppladdningen för Nordiska mästerskapen i vår.

Gymnastikmagasinet: World Gym marknadsför svensk motionsgymnastik i världen: 13 augusti

Vår reporter Åsa Lindgren har träffat Ragni Byström, sekreterare i föreningen World Gym, som i drygt 10 år rest världen runt och spridit svensk rörelseglädje.

NetDoktor: Laktobakterie minskar blodproppsrisk: 14 augusti

Enligt en studie som genomförts i Polen av forskningsföretaget Probi, kan laktobakterier minska risken för blodproppar genom att öka halten av det goda kolesterolet och minska halten av det onda kolesterolet.

ATL: Laktobakterie kan ha blodtunnande effekt: 13 augusti

En polsk studie pekar på att laktobakterier kan sänka halten av skadligt kolestorol och öka det goda kolestorolet och därmed minska risk för hjärt-kärlsjukdomar.

Budo & Fitness: Release Party med Better Bodies nya färgstarka höstkollektionen:

Visas 25 augusti i alla Budo & Fitness Butiker. Fynda bland ”gamla” kollektioner och bli en av dem som vinner presentkort på kläder på 2000:-.

Henk design forum

Henk Pro Music for Aerobics:

Professionellt mixad musik för aerobic. Musiken hjälper dig till bättre aerobic! Här hittar du de mest aktuella artisterna och de hetaste hittarna!

Expressen: Män svälter sig sjuka: 15 augusti

Ätstörningar bland pojkar och män ökar markant. Fler söker hjälp på anorexikliniker, och i modellbranschen märks problemet. - När jag träffar modeller från USA märker man en hysterisk kroppsfixering, säger modellen Tor Forsse.

DN: Hormon kan skydda mot stroke och demens: 9 augusti

Ett kroppseget hormon skyddar nervceller i hjärnan. Nya forskarrön kan ge bättre framtida behandling mot stroke och demenssjukdomar. Hormonet heter erytropoietin, eller EPO, och används i dag som medicin mot blodbrist. På senare år har EPO också blivit känt som bloddopningsmedel.

Sydsvenskan: Fler testar hälsan hemma: 13 augusti

Bröd, mjölk, ost och så ett magsårstest. Marknaden för hemtester som kan köpas i vanliga affärer blir allt större. I en tid då köerna för ett läkarbesök växer, ökar intresset för gör-det-själv-tester. Men läkarna är skeptiska och undrar hur pass meningsfulla egentesterna är.

Stockholms Träningsverk:

Välkommen till ett ljust och fräscht gym i hjärtat av Södermalm! Hos oss på träningsverket tränar fyra av TV 4:s "Gladiatorerna"

Proformia: Power Hour:

Vi yogar, sparkar, svettas, slår, skriker högt och kraftfullt för att slutligen slappna av under Cecilia Gustafssons ledning. Cecilia är kvinnan som har skapat Power Hour, träningspasset som vi under en timme har utfört.

Proformia: BodyBalance - för dig som vill hitta balansen:

Svårt att hitta i träningsdjungeln? Söker du något annat än högt, snabbt och mest är bäst? Då kan BodyBalance vara passet för dig. Här tränar man nämligen med sinne och fantasi som främsta nyckelord. Mjukt och skonsamt förbättrar du styrka och smidighet samtidigt som du tränar avspänning och balans.

Proformia: Aerobox - träningsglädje i pardynamik:

Vill du prova något nytt och svettigt? Testa då aerobox - en sport som blivit så populär att man fått fördubbla passen. Och att träningen håller vad den lovar, intygar Proformia efter ett pass på Stockholms Träningsverk.

Proformia: Pilates:

Egentligen är det inte alls nytt, det utvecklades under första världskriget, men det är först nu som det har börjat bli mer allmänt känt. Trenden startade i Hollywood och nu vill alltfler göra som Madonna, Uma Thurman och Michelle Pfeiffer – träna Pilates!

Proformia: Därför ska du träna!:

Träning, visst kan det låta jobbigt, men det behöver det faktiskt inte vara. Och med tanke hur mycket man har att vinna på att ta hand om sin kropp, bara lite grann så kan det vara värt det! För tänk efter, regelbunden träning – på hög eller låg nivå – hjälper dig inte bara för stunden. Det är också ett bra sätt att se till att du åldras med god hälsa. Så ta dig en titt på några av de positiva effekter som träningen ger och känn efter vad som kan passa just dig. Det kan räcka med promenader!

Arbetarbladet: Kändistätt jippo - årets match?: 14 augusti

Årets match! Det utlovar arrangörerna bakom kändis-jippot på Lindövallen 25 augusti. Vad sägs om ett lag bestående av Buba, Svullo, Alexandra Zazzi, Mats Uhlander, Paolo Roberto, Mikky Dee med flera? Hamrångebygdens lag bjuder på motstånd genom kyrkoherden Rickard Berggren som har med sig spelande sponsorer på sin planhalva.

Proformia: Vad är Functional Food?:

Nyttig mat i och för sig, men det krävs mer än så. Dock finns ingen lagstiftning inom området och begreppet är svårdefinierat även i fackkretsar. Det handlar om livsmedel vars näringsinnehåll har en positiv inverkan på en individs hälsa, fysiska prestationsförmåga eller sinnesstämning.

Proformia: Eurodiet ska rädda EUs fetma:

Det har talats om en växande fetmaepidemi runt om i Europa. Men situationen är värre än så. Ordet c h o c k beskriver utvecklingen bättre, anser självaste WHO. Nu har en internationell forskargrupp, på uppdrag av EU-kommissionen, tagit fram kostrekommendationer för Europas folk. Dags att lägga namnet Eurodiet på minnet.

Proformia: Inte riktigt samma Eva längre:

Kan man verkligen sätta igång med en regelbunden träning efter att ha varit inaktiv i hela sitt liv? Efter att ha varit sjukskriven för ett svårt diskbråck i ett års tid bestämde sig Eva. Nu var det dags att ta hand om sin kropp och börja röra på sig!

Proformia: Rätt träningsdos förebygger diabetes:

Måttlig fysisk aktivitet bidrar till att förebygga diabetes. Som behandling är dock insatsen livslång, enligt forskare som inventerat rönen på området. Det är alltså den sammanlagda effekten av upprepade motionspass som ger resultat. Forskningen kan dock ännu inte kan ge några exakta rekommendationer om motionens mängd.

Proformia: Äldre med god muskelstyrka:

I en studie på sammanlagt 571 äldre personer, undersökte man deras upplevda hälsa i relation till deras muskelstyrka. Resultatet visar att ju större muskelstyrka, desto bättre är den upplevda hälsan. Olika typer av muskelstyrka har dock olika betydelse för män och kvinnor. Uthållighet var till exempel viktigare för män, medan kvinnorna upplevde sig har mer nytta av greppstyrka.

Proformia: Motion bättre än diet:

När det gäller att minska överviktens hälsovådliga effekter är motion bättre än diet, eftersom man förlorar fett snarare än muskler. Dessutom minskar man risken att drabbas av till exempel åldersdiabetes och hjärt-infarkt.Det bekräftar en ny sammanställning av åtta olika studier i ämnet.

E! Online: Svart komedi för Arnold: 9 augusti

Innan det blir dags för det österrikiska muskelberget Arnold Schwarzenegger att gestalta Terminator en tredje gång väntar en svart komedi.

Mitt-liv.nu: Spring på löpbandet och bränn kalorier:

Tycker du att inget händer hur mycket du än springer på löpbandet? Nya studier från the American Council on Exercises visar att nybörjarmotionärer får ut det allra mesta genom aerobics-träning, medan de mer erfarna motionärerna får mest ut av just löpbandet.

Svensk Idrott: Flera svenska medaljer i EU-Cup i styrkelyft:

De svenska lyftarna lyckades vinna flera medaljer på årets EU-Cup som avgjordes i Birmingham 28-29 juli. Tävlingen innebar dock det slutgiltiga genombrottet för förstaårssenioren Hans Andersson, Skellefteå AK. Tidigare i år tog Andersson brons vid EM, och bekräftade med sin andraplats i klass 75 kg, att han har klarat av steget upp bland seniorerna. Han lyfte sammanlagt 737,5 kg, nytt personbästa.

Aftonbladet: ”Stoppa slabbet med snabbmaten”: 10 augusti

Slurp, smask, slask, tugg och spill. Nu får det vara nog. – Människor som äter på bio, i bussen eller ute på gatan borde tänka mer på andra än sig själva, säger Magdalena Ribbing som nu kommer med en ny bok om etikett.

Sportspoint: Styrketræning forbedrer tilfredsheden med kropsbilledet:

I en gruppe af amerikanske college studerende undersøgte man hvordan 6 ugers styrketræning påvirkede den psykologiske opfattelse af kropsbilledet. Ved hjælp af spørgeskemaer blev forskellige parametre undersøgt.

Styrketræningen forbedrede styrken i både over- og underkroppen i forhold til en kontrolgruppe.

I modsætning til kontrolgruppen havde de vægttrænede en signifikant forbedret opfattelse af deres fremtræden. De havde fårt en større tilfredshed med deres krop, nedsat nervøsitet over kropsfysik i social sammenhæng og større fysisk tiltro.

Budo & Fitness Butikerna: Releaseparty med Better Bodies:

Releaseparty med Better Bodies nya färgstarka höstkollektionen visas 25 augusti i alla Budo & Fitness Butiker. Fynda bland ”gamla” kollektioner och bli en av dem som vinner presentkort på kläder på 2000:-. Ladda hem better Bodies nya höstkatalog med fäscha träningskläder och tillbehör här. OBS .PDF-fil!

Dagens Handel: Tidningsuppgifter slog hårt mot Red Bull: 8 augusti

Den negativa publiciteten kring Red Bull har slagit hårt mot försäljningen i dagligvaruhandeln. Efter att ha haft stark tillväxt i juni innebar juli månad ett negativt trendbrott. Det var i början på juli som uppgifter i media kopplade Red Bull till tre mystiska dödsfall.

AST Sports Science: Kontrollerat fusk:

Du hör alltid en massa pladder när det diskuteras om hur du korrekt ska utföra en övning - "Du måste köra strikt form", "form är allting", "inget fusk". Fel! Fel! Fel! Strikt utförande (form) minskar överbelastningen. Att använda en strikt form låter dig inte lyfta de vikter, som det behövs för att du ska växa.

Strikta former hindrar muskeltillväxten och styrkan! Strikt form ger mer konflikter än någon annan träningsform. Kontrollerat fusk minskar chanserna för detta, men ger maximal muskeltillväxt.Nu gissar jag nog att jag måste klargöra några saker.

Motion Online: Ingen forskel i effekten af udholdenhedstræning på kvinder og mænds muskler:

Dette er det første studie, der undersøger, om der er forskel i adaptationen til udholdenhedstræning mellem kvinder og mænds muskler.

Motion Online: Kort, hård interval-træning gav 10 % højere iltoptagelse på 14 dage:

Et kort og hårdt interval-træningsprogram forbedrede både den aerobe og anaerobe effekt og kapacitet på bare 14 dage.

Motion Online: Hvad får muskler til at vokse - den nye artikel Af Morten Zacho, cand. scient.:

For at kunne forstå hvorfor forskellige træningsprogrammer virker som de gør, er det en stor hjælp at forstå hvad det er inde i muskelcellerne, der får dem til at vokse. Nedenstående giver en oversigt over de mest anerkendte teorier.

Motion Online: Piller mod træningsømhed? - Nix!:

Generelt er der en sammenhæng mellem hvor hårdt man træner og hvor meget man får ud af det. Jo hårdere man træner, desto større risiko er der også for at blive øm. I den situation er det fristende at tage nogle smertestillende piller for derved hurtigere at føle sig klar til at træne igen, eller simpelthen bare for at slippe af med ømheden - men er det en god ide?

Östra Småland: Strutsen är på frammarsch: 6 augusti

Oxfilé till nyårssupén? Glöm det. Nu är strutsköttet här. Rik i smaken, nästan inget fett och betydligt mer exotiskt. Det säger Kalmars första strutsfarmare, Tommy Palm.

MEAT: 2001 SKKF Nordic Championships: 28 maj

Vision: Krönika: Red Bull ger dig änglavingar: 6 augusti

Trots tre dödsfall där läkare anger energidrycken Red Bull som möjlig dödsorsak fortsätter företaget med sin reklamkampanj ”Red Bull ger dig vingar”. Mycket talar för att reklamen nu kommer få motsatt effekt. För vem vill bli en ängel i förtid?

Gymnastikmagasinet: Nya ledare ska lyfta gympan: 6 augusti

Fler utbildade ledare. Högre kvalitet och status på Gymnastikförbundets utbildningar. Och till syvende og sidst: fler medlemmar i Gymnastikförbundet. Det är målet med den nya motionsledarutbildningen Bagif. I juli hölls en första tvåveckorskurs ute på Lillsved.

TanBrown of Scandinavia

Solana

HT: Benen är fulla av spring: 2 augusti

De stadigt ökande vällevnadssjukdomarna, som har det gemensamt att de uppstår av för lite rörelse och för mycket sittande, innebär en tickande folkhälsobomb, skriver Lotta Nilsson Hedström, språkrör för Miljöpartiet och före detta idrottslärare och Björn Hällgren, sjukgymnast, idrottslärare och hälsolobbyist.

FinansTidningen: Statlig företagsvård: 3 augusti

Friskvård, säger folkpartisten i Älvsjö som vill skicka gamlingar på skattebetald solsemester. Idiot, ryter övriga politiker från höger till vänster som säkert själva då och då skidar sig sunda. Med skattestödda liftkort.

Ljusdalsposten: Gympa behövs varje dag: 3 augusti

De stadigt ökande "vällevnads"-sjukdomarna, som har det gemensamt att de uppstår av för lite rörelse och för mycket sittande, innebär en tickande folkhälsobomb, skriver Lotta Nilsson Hedström, språkrör för miljöpartiet och före detta idrottslärare och Björn Hällgren, sjukgymnast, idrottslärare och hälsolobbyist.

Falukuriren: Han gör spanska muskler mjuka: 4 augusti

För 14 år sedan sålde han allt hemma i Borlänge, möblerna och företaget Haga Gym. På vinst och förlust köpte han en enkel bussbiljett till Marbella på den spanska solkusten. En plats han aldrig tidigare hade besökt.

I dag är Björn Solum en framgångsrik fysioterapeut, sjukgymnast, i södra Spanien. Han har också en stor del i golfproffset Olle Karlssons framgångar.

Sydsvenskan: Töntstämpeln på väg försvinna: 30 juli

För några år sedan var det töntstämpel på personer som kom farande med stavar i händerna, men saknade skidor på fötterna.

Barometern: Krögarna tvekar om stopp för energidrink: 30 juli

Efter tre dödsfall som påstås ha samband med Red Bull är försiktigheten stor. På flera restauranger i Kalmar funderar man på att stoppa försäljningen av de så kallade energidryckerna men inväntar Livsmedelsverkets riskanalys.

Aftonbladet: Hur hälsosam är du - egentligen?:

Du äger inget gymkort och tar dig ett glas vin då och då. Men det behöver inte betyda att du är en ohälsosam latmask. Gör vårt test för att se hur dina dagliga rutiner kan göra dig starkare och snyggare!

NetDoktor: Solbadning: 31 juli

Der er ikke sket et fald i antallet af tilfælde af modermærkekræft eller hudkræft. Det er tilfældet på trods af, at man i 20 år har advaret mod solens kræftfremkaldende, ultraviolette stråler. Tallene overrasker ikke Hans Christian Wulf, der er professor på Bispebjerg Hospitals hudafdeling, men han håber, at tallene for 2000 vil vise en begyndende nedadgående tendens.

Tobaksfakta: 500 kr i månaden till rök- och snusfria anställda: 30 juli

Alla anställda på Agria djurförsäkringsbolag i Stockholm har möjlighet att tjäna 3 000 kronor extra från juli till och med december 2001 genom att inte röka eller snusa. De får 500 kronor extra för varje rök- och snusfri månad. - Idén om belöningen tog form när vi arbetade fram en plan för miljöcertifiering av företaget, berättar informatören Cina Seidefors.

NetDoktor: Functional food ofta verkningslös: 29 juli

Svenska forskare har analyserat material om så kallad "functional food" och kommit fram till att maten inte gagnar hälsan mer än annan mat. Forskarna säger att kvaliteten på de undersökningar som finns är mycket varierande. Tillverkare av functional food har hävdat att maten till exempel skulle kunna sänka blodfetter, något som forskarna menar att det inte finns belägg för. Enligt analysen stämmer det däremot att vissa laktobakterier kan förkorta sjukdomstiden vid diarré.

Fri Köpenskap: Fiskolja ger nyttig glass: 3 augusti

Fiskolja betraktas som nyttig. Det är beståndsdelen omega-3 i oljan som kan sänka blodfetterna.

Svårigheten har hittills varit att få i sig oljan eftersom smaken inte är så tilltalande. En amerikansk forskargrupp har nu kommit på att man kan blanda in den i glass. Genom att smaksätta glassen med vanilj och apelsin kan fisksmaken döljas, berättar nyhetstjänsten 25 timmar.

ATL: Få bevis för mervärdesmatens effekter: 30 juli

Bevisen för att så kallad mervärdesmat (Functional foods) verkligen har speciella hälsoeffekter är få. Det anser en grupp svenska forskare som analyserat existerande forskning kring maten.

Lantbruk: Få bevis för functional foods effekt: 20 juli

Bevisen för att functional foods verkligen har speciella hälsoeffekter är få. Det anser en grupp svenska forskare som analyserat existerande forskning kring maten.

Expressen: Sov gott – så blir du smalare: 24 juli

Skönhetssömn är inget nytt. Men om du sover nog djupt kan du också – gå ned i vikt. Det är bara att lägga dig under täcket och börja förbränna fett.

IDG: Robotar får minimuskler av metall: 25 juli

Små metallbitar med minne är ett alternativ till elektriska motorer. Till skillnad från elmotorer blir så kallade nanomuskler effektivare ju mindre de blir.

Aftonbladet: Svensk bakterie hopp för hjärt- och kärlsjuka: 14 augusti

En svenskpatenterad bakterie minskar risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. Bakterien sänker både kolesterolvärdet och blodtrycket. Dessutom minskar bakterien risken för att drabbas av blodproppar.

ATL: Svenskarna dricker allt mindre mjölk: 13 augusti

Vi dricker allt mindre mjölk. Från rekordåret 1945 då svensken drack 233 liter till fjolårets bottennotering på 111 liter per person och år.

Aftonbladet: Mjölk är inne igen: 14 augusti

Nu vänder det! Vi dricker visserligen hälften så mycket mjölk nu som på 40-talet. Men mjölkkurvan nedåt planar ut. Det kan Mjölkfrämjandet tacka cafè latte och Yalla för.

Lantbruk: Svenskarna dricker allt mindre mjölk: 13 augusti

Vi dricker allt mindre mjölk. Från rekordåret 1945 då svensken drack 233 liter till fjolårets bottennotering på 111 liter per person och år.

Lantbruk: Franska forskare fann fetmagen: 13 augusti

En fetmagen som tros föras över från far till barn har upptäckts av franska forskare.

Fairlink: Allt för Hälsan - aktiv mötesplats för hälsa och välbefinnande: 13 augusti

Den 15-17 februari 2002 är det dags för den andra upplagan av Allt för Hälsan – Stockholmsmässans nya årliga evenemang med fokus på hälsa, hälsosam mat och motion. Intresset för hälsofrågor är stort. Ökad kunskap kring friskvård och egenvård ger ökad livskvalitet.

Ernæringsrådet: Fedt feder, uanset hvad der siges i TV-avisen: 13 augusti

Ernæringsrådet finder det meget uheldigt, at DR-TV bidrager til at skabe unødig forvirring og usikkerhed om fedtets ernæringsmæssige betydning. Det skete den 6. august, da TV-avisen bragte et 3 minutters indslag om en ny bog "Slank for altid med den effektive cirkel", hvor budskabet var: spis fedt og bliv slank.

Sydsvenskan: Tioåriga pojkar är mest aktiva: 13 augusti

Forskare har mätt barns fysiska aktivitet med hjälp av stegräknare och funnit att skillnaderna är större än man trott. Resultatet borde ge starka argument för fler gymnastiktimmar i skolan.

NetDoktor: Præstationsfremmere: 13 augusti

Sportsfolk kan forøge deres præstationer betydeligt ved at fokusere på kostens betydning. Den rette sammensætning af kulhydrater og proteiner virker bedre end alverdens kosttilskud.

Expressen: Hårdtränande tjejer kan åldras i förtid: 13 augusti

Tjejer som hårdtränar och bantar kan förstöra sin hälsa. Allvarligast är problemen bland kvinnor på gymen. – Det finns kvinnor i 20-årsåldern som har ett skelett som en 80-åring, säger idrottsforskaren Monica Klungland, 27.

Expressen: Barn som motionerar blir friskare som äldre: 14 augusti

Unga träningsfanatiker riskerar att åldras i förtid. Men den stora riskgruppen är alla ungdomar som inte tränar alls. De bäddar för framtida problem med benskörhet. – Inaktiviteten är ett gigantiskt folkhälsoproblem, säger Björn Hellgren, idrottslärare och sjukgymnast.

[Till toppen av sidan]

Webbloggen görs av
gymråttan alias Magnus Branzén

Föregående veckas webblogg