B&K - Tidningen - 1997 - Nummer 3 - Ledare

Ledare

Sidan skapad 2002-03-11
Uppdaterad 2002-03-11
 
Sök på B&K:s webbplats
 

Sök på nätet med gymråttans favorit:

Sök på webben med Google

 
Kommentarer
Maila eller använd formuläret nedan:

namn (valfritt):

e-post (om du vill ha svar):

meddelande:

Från B&K Sports Magazine 3/1997:

Någonting är bättre än ingenting!

"Du som vet: Hur ska jag komma igång med träningen egentligen?", frågade en god vän samtidigt som februarisnön smälte utanför fönstren här på Holländargatan. "Börja med att ställa dig upp", sa jag. Han gjorde så. "Och?", sa han frågande. "Grattis!", sa jag. "Du har just kommit igång!"

Man kan inte vänta på att allt ska vara "rätt" för att komma igång med träningen, vilken nivå eller aktivitet det än gäller.

Det finns nämligen ingen idealdag eller något "naturligt" tillfälle att slå till. Lika självklart är det att man inte kan sitta och vänta på att man ska få råd att köpa den där cykeln, eller sin första bil. Den dagen inträffar inte, om man inte börjar att spara någon gång. Börja med en tia, så har du i alla fall börjat.

När du, eller din vän, väl rest sig upp från stolen är det dags att börja gå. Börja sedan med att träna lätt och med många set, för att om några månader kunna träna tyngre och mer explosivt. Man måste krypa innan man kan gå.

I det här numret har vi dock lämnat krypstadiet och vi beger oss in i gymmet med den amerikanska profilen Aaron Baker - som tagit sin träning och sin kropp till det extrema. Vi får också träffa två trevliga norska tvillingar som vet vad det innebär att träna på max. Vi följer den stigande spänningen inför Sweden Grand Prix i Göteborg, som avhålls i maj. Toppfotografen Per Bernal har tagit träningsbilderna som skvallrar om ett blivande proffs(!?): Omid Parsa. Vi har även gjort en vitaminguide och träffat en kvinnlig bodybuildingprofil: Jessica Sjökvist. Dessutom tittar vi denna gång på den nya "innematen" bland dem som tränar hårt: struts! Till sist går vi lös på en "bortglömd" muskelgrupp: underarmarna.

Vi hoppas att B&K Sports Magazine ger dig inspiration som räcker hela mars månad ut. Men det är upp till dig att förvalta den. Börja med att resa dig upp...