B&K - Tidningen - 1982 - Nummer 1

B&K Sports Magazine 01/1982

Sidan skapad 2002-02-07
Uppdaterad 2002-03-11


Modeller: Andreas Cahling och Lena Trulsson

Sök på B&K:s webbplats
 

Sök på nätet med gymråttans favorit:

Sök på webben med Google

 
Kommentarer
Maila eller använd formuläret nedan:

namn (valfritt):

e-post (om du vill ha svar):

meddelande:

Innehållsförteckning B&K Sports Magazine 01/1982:
Ledare - Hormondebatten snedvriden

Cahling rapporterar från Montreal World Grand Prix Final
Andreas Cahling har som förste svensk satsat på en proffskarriär i bodybuilding. Här berättar han om varför, och om sin laddning inför debuten.

Baltic Gym - skånsk storsatsning
- Vi kände att något måste göras. Våra medlemmar och alla som börjat intressera sig för kraftsport i olika former var värda ett nytt och vettigt gym. Det säger Bobbo Holmkvist, kallad Mr Baltic. Den skånska storsatsningen är verkligen en fullträff.

Sanningen om hormoner, del 1
I den här och i en kommande artikel ska jag redogöra för vad vi menar med anabola steroider, varför de används (dvs de positiva effekterna) och varför de inte borde användas (dvs de medicinska och etiska skälen).

Intervju med Lena Trulsson
Lena Trulssons ansikte är idag välkänt långt utanför bodybuildingkretsar. Hon har de två senaste åren varit en galjonsfigur för kvinnlig bodybuilding. Det är mycket Lenas förtjänst att sporten expanderat så kraftigt på damsidan.

Vegetariska läckerheter
Att vara vegetarian och seriös idrottsman är en utmärkt kombination. Detta säger Andreas Cahling som är Sveriges enda proffs i bodybuilding. Andreas är den enda svenske kroppsbyggare som vunnit en världstitel i sporten, Mr International 1980.

Behöver jag äta extra protein?
Låt oss med en gång slå fast: Din kropp behöver proteiner inte bara för att träningen skall ge resultat utan, faktiskt, för att överleva! Till och med själva ordet PROTEIN markerar att här rör det sig om någonting EXTRA. Ordet kommer från grekiskan och betyder »den förste« - alltså det viktigaste ämnet.

Emblemtävlingen avgjord
Efter mycket grubblande har vi fastnat för Lasse Petersons groda. Detta är ett ovanligt förslag som samtidigt är roligt. Vi kommer att trycka grodan på T-shirts som kommer att säljas genom tidningen.

Vi ska överleva; av Ulf Bengtsson
Jag och alla andra inom sporten och dess referensramar måste tänka på vad vi säger. Det är mycket beroende på vad vi säger som kommer att avgöra sportens framtid.

Insändarsidan
• Bodybuilding ett bra alternativ för ungdomar
• Äntligen en tidning med fokus på Sverige!
• Sluta klaga!
• Skitigt gym
• Ta hand om era nybörjare!
• Svar till insändaren i Bodybuilding nr 2 "Årets domartabbe"

Kom i form till sommaren
Vi presenterar här ett nybörjarprogram som aktiverar hela kroppen. Träningsprogrammet passar även bra för den som föredrar att träna hemma. De redskap som behöver införskaffas är ett par hantlar, en skivstång och en bänk. Med denna enkla utrustning kan du aktivera alla kroppens muskelfibrer.

Frågesidan
Anette Magnusson och Christer Eriksson svarar på dina frågor

Utvik på Gunnar Røssbø

Tyngdlyftningens Muhammed Ali

Røsbø i Sverige

Ashok Gadré - starkt karatenamn

Träningsskolan; Träna lår och bak

Ray ska bli bäst i världen

Avdelningen "Visst var det häftigare förr?"