Svenska Spels Stryktipset – bemästra det klassiska tipset

Du har säkert hört folk prata om att de drömmer om ”13 rätt på Stryktipset”. Men vad är egentligen Stryktipset? Detta är ett svenskt spel där man tippar på olika matcher i den engelska fotbollsligan eller i cupfotboll. Kupongen innehåller 13 matcher och ditt jobb är att tippa på om matchen kommer att sluta med hemmavinst, bortavinst eller oavgjort. Om du får mellan 10-13 rätt så vinner du, allt beror på omsättningen och på hur bra andra spelare har spelat. Matcherna utspelas oftast på lördagar och här är lite mer detaljerad information om spelet som hjälp för dig som vill sätta igång och spela.

Så här lägger du upp ditt spel

Det är egentligen inte svårt att spela på stryktipset. På kupongen finnas 13 olika matcher uppradade med ett rutmönstret som motsvarar 1, X och 2. Om du tror att hemmalaget vinner matchen så klickar du i 1:a. Tror du att bortalaget tar hem segern så klickar du i 2:an. Om du tror att matchen kommer att sluta oavgjort så klickar du i X:et. Är du osäker på hur resultatet blir så kan du hel- eller halvgardera genom att klicka i 2 rutor eller alla 3. Målkoll.se är sajten för dig som söker speltips för Stryktipset eftersom det svåraste med detta spel egentligen är att veta vilket lag som kommer vinna.

Spänningen innan matchen börjar

Om du tycker att det är lite för svårt att fylla i alla matcher själv så kan du alltid klicka på ”Xperten”. Då kommer du att få en kupong som är färdig och ifylld enligt en kombination av slumpen och experttips. Du kan också klicka på ”Tipsinfo” som du hittar upp ovanför kupongen. Då får du fram en massa lag- och matchinformation, statisk och tabeller om lagen och hur de har spelat hitintills. När du har tillgång till lite mer historik så kan det vara enklare att bestämma sig för hur det kommer att gå i matchen, speciellt om det är nya lag eller lag som du inte följer så noga.

Olika systemspel du kan spela på

Det finns olika typer av systemspel som du kan spela på hos Svenska Spel. Med ett M-system så spelar man egentligen flera enkelrader på en och samma kupong. Du kan här välja olika system att spela på och beroende på hur du du har hel- eller halvgarderat så kan du vinna flera olika undervinster. R-systemet är ett annat system med ett mindre antal rader. Här är både insatsen och vinstchansen mindre än vid ett M-system men med högre vinster. Sedan kan du använda U-systemet som egentligen ger dig möjlighet att gardera ytterliga en gång. Här kan du läsa mer om exakt hur Stryktipset hos Svenska Spel går till.

Ibland behöver spelresultatet för Svenska Spel fastställas med hjälp av lottning. Detta sker med hjälp av särskilda lotter som representerar hemmavinst, bortavinst och oavgjort. Sammanlagt så dras det 16 enheter. 10 av dessa bestäms utifrån den tendens Svenska Spels expertförutsägelser att hur matchen kommer att resultera i hemmavinst, oavgjort eller bortavinst. De övriga 6 enheterna tilldelas till de återstående matcherna så varje lag får en enhet. Lottning sker när en match av någon anledning har blivit avbruten och den ännu inte har spelat 9/10 av ordinarie matchtid. Om mer än 9/10 har spelats så gäller det resultatet som står. Även de matcher som avslutas med så kallade administrativa matchresultat, som walk-over eller disciplinära åtgärder, så lottas matchresultatet.

Att spela bolagsspel

Svenska Spel ger dig också möjligheten att spela bolagsspel tillsammans med vänner, familj eller kollegor. Ni kan vara upp till 20 personer som är med i samma lag. Allt du behöver göra är att bjuda in dina vänner genom att ange deras e-postadress (de måste ha ett spelkonto på svenskaspel.se) och när de har bekräftat e-postadressen och godkänt att man vill föra över pengar till bolaget är det bara att sätta igång och spela. Alla medlemmar i bolaget har möjlighet att lägga in spel för bolaget. Med fler spelare så blir chansen för större satsningar också större eftersom insatsbeloppet oftast blir högre än om du hade satsat själv. Detta leder till fler rader och därmed större vinstchanser och större vinstsummor.

Fotboll är spänning och glöd

Vinn 10 miljoner

Som du säkert märker så är det inte speciellt svårt att spela på Stryktipset och på Svenska Spel. Är du intresserad av engelsk fotboll och cupfotboll så har du redan det mesta av den kunskap som behövs för att bli framgångstid inom Stryktipset. Kom också ihåg, om du är ensam vinnare med 13 rätt på Stryktipset så vinner du minst 10 miljoner kronor! Vem skulle tacka nej till en sådan vinst? Så med ditt fotbollsintresse och med lite träning i att läsa spel och matcher i Stryktipset så kan du också kamma hem denna eftertraktade vinst. Och det är ju inte bara pengarna som hägrar, det har ju en enorm respekt med sig att ha 13 rätt på Stryktipset.