B&K - Aktuellt inom Strongman - Sveriges Starkaste Par 2004

Sveriges Starkaste Par 2004

Sidan skapad 2004-05-12
Uppdaterad 2004-05-12
 
Anders Johansson

Anders Johansson

 
google-sökmotor

google-sök B&K:s webbplats

google-sök Internet

 
Kommentarer
Maila eller använd formuläret nedan:

namn (valfritt):

e-post (om du vill ha svar):

meddelande:

Anders Johansson rapporterar från Hawaii

Anders Johansson rapporterar från Sveriges Starkaste Par 2004

Anders Johanssons hemsida - Arnolds Classic-deltagaren!

"Efter att jag och Benny placerat oss på sjätte plats på Par-VM 2003 bestämde vi direkt att vi ville försöka igen och sträva efter en högre placering. Det tummade vi på men så när jag tävlade på Arnolds i början på mars så small min triceps av och det hela såg lite osäkert ut. Men ingen kommer ihåg en fegis som det heter...

Återhämtning efter skadan?

Jag pratade med läkaren om det var möjligt att genomföra Sveriges Starkaste Par som skulle äga rum 7 veckor efter operation och endast 4 veckor efter gipset plockats bort. Jag fick info om att om det inte var någon pressövning och jag inte kände några smärtor när jag genomförde övningarna på träning så skulle jag kunna köra men verkligen lyssna på kroppen ifall det gjorde ont.

Så jag far hem och ska börja rehabilitetsträna, i början kan jag inte göra ett endaste dugg då armen är allt för stel. Jag får sätta mig i tv-soffan och köra enarms triceps pressar med endast knytnäven, oj oj känns inte som att man ska hinna precis. Men återhämtningen går bra och när det har gått två veckor börjar det kännas rätt ok, nu är det ingen tvekan att kvalet blir.

Benet som stelopererat

Pratar med Benny och han är taggad till max. Sista passet tisdagen före så kör jag arm over arm och reppar lite med 180 kg atlassten. Får ont i knäet när jag lyfter stenen på slutet men tänker att det är ingen fara, aaah fanken dag efter så är benet som stelopererat. Va fanken smörjer med liniment och det känns ingen skillnad, dock blir det bättre för varje dag och med ett extremt haltande så beger vi oss jag och Benny upp till Gällivare. Benny år dock i toppform så det ska nog gå bra tänker jag.

Motståndet värderas

När vi kommer upp till Gällivare så är det kanonväder (något de nog inte är bortskämda med så här tidigt på året). Tävlande är Kalle Lane och Håkan Petchler, uuhhh fanken Håkan ser sjukt stark ut nu. Skulle man gå efter hur stark man ser ut så var det nog bara att ge upp. Några yngre killar är också med och ena är Erik Ekestubbe som tävlar med Odenwret den morgontrötte. Samt en kille från Gällivare som tävlar med en ung kille från Boden (350 kg i mark vid 19 års ålder).

Arm over arm

Lottning sker och vi ska gå ut som tredje par vilket känns bra, tittar inte på de första paren utan fokuserar på när det är vi. Vi drar igång och det känns som att vi får en himla fart, men det lutar mer och mer uppför och det dör ut rejält på slutet, mitt hala rep känns jäkligt svårt att greppa när det börjar gå tungt men vi tar i för kung och fosterland och går i mål på ledartid. Benny som är klippa på arm over arm tar ut sig så att frukosten kommer upp. Sist ut är Håkan och Kalle och de stupar på slutmetrarna och får lite förvånande en sista plats i denna övning.

Medley

Nästa gren är medley där ena killen välter en bil och nästa kille ska dra en 300 kilo tung släde. Kalle och Håkan leder på 25 sekunder när det är dags för våran tur. Jorma tipsar mig om att släden nog inte är alltför svår så jag ska passa mig så jag inte stupar baklänges. Jorma hade väldigt rätt, kändes som om det var lättare än barnvagnen man brukar dra och och vi får en totaltid på 15 sek. Tur som sjutton att Benny var med och stoppade upp mig på slutet annars hade jag nog slutat i publiken...

Krucifix

Börjar bra och nu är det dags för krucifix. Nya killen från Boden kör en bra tid och Håkan gör en väldigt bra tid, när det är dags för oss så måste vi klara 70 sek totalt för att gå om Håkan och Kalle. Benny först ut och kniper 37 sek. Aj aj hur ska det gå för mig som nu måste klara 33 sekunder, jag märker direkt att min vänsterarm (som gått och hängt i gips) är klart svagare och all fokus får läggas på den armen... Men när klocka blåses så kom jag upp i 33 sekunder och tredje segern var vår.

Hålla bår på tid

Nu blev det en timmes paus och lite pasta och lugn och ro känns skönt. Därefter ska vi hålla en bår (med skoter och två män på) på tid, denna övning fungerade tyvärr inte bra, skotern var ej fastspänd tillräckligt hårt och några av de som gick före klagade över att de fått snevikt. När det var våran tur så visade det sig att killarna hade verkligen inte överdrivet, på min sida var skotern så långt åt vänster att det kändes som att all belastning låg i den och inget alls i höger näven. Jag släpper ned 0.29 sekunder före Boden- och Gällivarekillens ledartid. Benny såg oberörd ut och jag blev trackad av speakern Grape.

Bilskottkärra

Sedan skulle vi gå bilskottkärra med en väldigt liten bil, Håkan får strul med remmarna som lossnar och får en dålig tid... Kalle har bästa tiden på 17 sek när Benny ska gå. Benny tar det lugnt och går säkert in på 16 sek. Nu är det min tid och jag vill nu dra på lite, startar rätt fort men aj här känns knät av rejält, tur att det vägde lite och ingenting och jag får trots detta den snabbaste tiden (11 sek). Sist ut är de unga Norrbottensgrabbarna och killen från Boden visar att han verkar vän med de flesta övningar och får en tid på 13 sekunder trots att han tappade ned bilen just innan mållinjen. Vi vinner dock.

Loading

Sista grenen är loading. Jag går mest och funderar på knäet men jag och Benny säger att nu ger vi järnet! Benny gjorde det medan jag blev en pajas, stod bara och strulade med säcken när jag skulle lyfta upp den från backen...ha ha men Benny var blixtsnabb och vi fick ändå en andra plats och totalsegern var våran.

Resultat och framtiden

Jag och Benny 22 poäng, norrbottenpojkarna tvåa 14 poäng, Ekestubbe och Odenwret trea och Kalle och Håkan fyra. Nu är det Polen nästa så det är bara att ladda! Ser lovande ut för svensk strongman att nya unga killar är på g! Håkan köttigast thats it! Benny är i ruggig form! Trevligt att Jorma kom upp och coachade lite!

Ja, det var lite smatter från

Your friend in strength!