B&K - Aktuellt inom Strongman - The Battle on Hawaii

The Battle on Hawaii

Sidan skapad 2003-02-19
Uppdaterad 2003-02-19
 
Anders Johansson

Anders Johansson

 
google-sökmotor

google-sök B&K:s webbplats

google-sök Internet

 
Kommentarer
Maila eller använd formuläret nedan:

namn (valfritt):

e-post (om du vill ha svar):

meddelande:

Anders Johansson rapporterar från Hawaii

Anders Johansson rapporterar från Super-Series


For on-line information: www.super-series.com

2001 så fick jag chansen att möta många av de de bästa i världen på Superserien i Stockholm. Jag trasade sönder båda handflatorna och slet och kämpade och lyckades få en sjätte plats. November 2002 så får jag åter igen fightas mot de absolut bästa i världen (bl a alla som var top tio i världen var där utom Magnus som var skadad och J. Perry som lämnat jordelivet). Hade problem med långdragen förkylning men kämparviljan fanns där. Efter fem grenar såg det väldigt bra ut, delade andra platsen med Världens Starkaste Man 2001 Svend Karlsen. Har inte marginalerna på min sida i de två sista övningarna och tappar tyvärr till en sjätte plats totalt.

Kände mig lite nerstämd över hur jag tappade, tänkte nu får jag vänta ett år till med att få möta dessa giganter.

Inbjuden till Hawaii

Till min stora lycka efteråt så får jag veta att jag får vara med på Hawaii också i mitten på januari. Dagen efteråt så känner jag att skadan jag ådrog mig i trapzfästen i bilskottkärran gjorde fruktansvärt ont. Vilar nästan två veckor och det känns fortfarande väldigt väldigt dåligt, kan inte köra någonting där armarna inblandas (såväl som pressövningar som dragövningar).

Känns bedrövligt och jag tänker nu när man äntligen fått chansen att kanske få fortsätta att fightas bland de största så kan jag inte ens vara med. Tränar på fruntimmersvikter och käkar antiinflammatoriskt ända fram till januari. Bara två veckor kvar och nu måste jag försöka köra en vecka med riktig träning och se om det går. Det går bra och jag tänker att nu blir det av. Men jag undrar hur ska det gå egentligen med denna lilla förberedelse. Ja det är bara att tuta och köra och se hur det går.

Benny följer också med (denna tävling var öppen för utmanare att vara med på egen bekostnad och Benny tar glatt chansen). Benny som inte fick klartecken på att han skulle få vara med alltför lång i förväg var spänd av förväntan. Torsdag morgon 16 januari så drog Benny, jag och min sambo (Sofie) iväg till Hawaii. Varken jag eller Benny hade gjort en sådan här lång resa förut och vi var nervösa över hur tidsskillnaden skulle påverka oss. Efter en lång flygresa där bland annat Benny missade planet från Chicago till LA så kommer vi alla fram till Hawaii.

Fredagen så är det aktiviteter i Water Amusement Park, Pudz och Dymek far upp och ned i vattenrännor, lyfter flickor och tar kort på varandra. De flesta andra tar det rätt lugnt och ser laddade ut inför morgondagen.

Farmer's Walk

Lördag och dags att köra igång, första grenen är farmers walk med 175 kg per hand. Här är jag och Benny båda optimistiska över denna övning. Vi får se hur Dymek och Pudz springer fram till vikterna direkt de får syn på dem och sliter gång på gång utan att lyckas få upp vikterna från backen… Denna övning går dock chockdåligt för oss, Benny får inte upp dem och jag kom nog inte ens halva sträckan. Vi känner oss kraftlösa, fanken också.

Däckvält

Nästa övning är däckvält på uppförslutande gräsmatta, Benny halkar med greppet och det går dåligt. Nu är det min tur och ja segt är det här också och marginalerna är mot mig (tror det var fem stycken som fick lika många vält och jag fick kortast sträcka av dessa). Helsicke tycker jag och Benny nu får det hända något.

Ok-race

Ok-race där jag och Benny får köra mot varandra. Jag går stabilt men har inget fart i kroppen (har inte kört grenträning sedan i höstas) landar dock på en fjärde plats. Bennys dåliga dag fortsätter och oket släpar i gräset vilket ger en väldigt dålig tid.

Stockpress

Stock, 150 kg och reps från backen. Benny startar och jag lider med honom när han "endast" får två reps (musklerna fungerar inte som de ska), i denna övning visar det sig att nästa alla fick två reps. Både de som normalt är bra och även de som normalt anses bra och jag föll också under dessa frustrerande två reps. Fanken inget verkar lyckas idag.

Krucifix

Nästa gren är krucifix och här gör vi väl inga superinsatser heller. Sista övningen har jag förhoppningar om att jag ska klättra.

Frontböj

Frontböj men vi ska ha en så kallad Apollon Axel och den är väldigt tjock. Konsekvensen är att många som är känt starka i ben inte får någon reps för att stången rullar av axlarna. Jag gör en lätt böj och den börjar rulla på vägen upp så jag går ikapp stången, stången ligger ute på biceps så det är bara att släppa stången. Får inte heller den reppen godkänd för att jag inte stod still med fötterna. För Benny rullade också stången… Jag slutar på en tiondeplats denna dag och tänker det är bara att bita ihop och hoppas att det är mer fart i kroppen nästa dag.

Dag två - ny tävling

Dag två och en ny tävling vi är laddade men man undrar om kroppen ska svika en på samma sätt idag också. Första övning är Apollon Axel för maxvikt över huvudet. Man får inte heller använda bältet som hjälpmedel för att vända stången och den är för grov för att kunna frivända olympisk stil. Det känns dock väldigt bra för både jag och Benny och 160 kg går lätt för oss båda. Vi snackar och det finns ingen anledning att gå på 165 kg utan vi väntar till 170 kg.

Här får jag dock ett jäkla rapplande med att skumpa upp stången på magen och brösten tills den till slut kommer upp. Benen känns kraftlösa då och jag är väl ändå ganska nära men det räcker inte. Benny däremot vänder ganska lätt men slår i bröstet väldigt hårt och det blir så allvarligt så här slutar hans äventyr. Hugo vinner på 175 kg (om vi klarat 170 kg hade det inneburit andra plats).

Ok-race

Sedan ok och jag har ingen fart i kroppen, slutar sexa och jag känner mig frustrerad. Därefter så är det dags för marklyft (275 kg) med den tidigare nämnda Apollon Axel. Tiden man har på sig är en minut, jag blir tokig det går ju inte hålla i stången. Får på håret två stycken och känner mig uppgiven och står där och tar magnesium i lugn och ro. Benny skriker åt mig att kroka händerna så kommer jag att klara av att hålla i den och mycket riktigt det funkar (Jätte stort tack Benny för den räddningen). Skulle gjort så från början för nu hann jag bara få 6 rep.

Fronthold och Conan's Circle

Sedan Fronthold och Conan's Circle. Ligger efter detta nu 7:a med väldigt lite poäng upp till femte och sjätte plats. Tänker nu djäklar ska jag väl göra något som jag kan var stolt över.

Carry and drag

Carry and drag, jag springer lugnt för att sedan visa att jag kaaaaaan. Tar en andra plats i denna övning och slutar på femte plats med marginal.

Jag var så nervös och dåligt förberedd för denna uppgift, nu fortsätter jag i den stora ligan ett tag till och jag är TAGGAD! Nu jäklar, nästa gång så ska jag vara tränad samt nervositet ska vara borta. Det ska bli att köra av helt enkelt.

Avslutningsvis så passade jag och Sofie på att förlova oss på Wai Kikki Beach samt hade en lugn och trevlig vistelse på Hawaii.

Jag tror om utvecklingen av svensk strongman fortsätter som den gjort de senaste åren så skulle vi nog kunna säga att Sverige snart är det land som har den bredaste och bästa toppen eller vad tror ni alla läsare?

Your friend in strength!