B&K - Aktuellt inom Strongman - SM Viking, 9 november, Kuserud

SM Viking, 9 november, Kuserud

Sidan skapad 2002-11-14
Uppdaterad 2002-11-14
 
Kraft-Poolen

Kuseruds Gård
Mer frågor? Kontakta då:

Kraft-Poolen
Rune Andersson
Kuseruds Gård
460 65 Brålanda
Tel: 0521-304 50 (kvällstid)
Fax: 0521-315 03

 
google-sökmotor

google-sök B&K:s webbplats

google-sök Internet

 
Kommentarer
Maila eller använd formuläret nedan:

namn (valfritt):

e-post (om du vill ha svar):

meddelande:

Rune Andersson rapporterar:

Den första Vikingtävlingen på 19 år samlade 14 deltagare till start av de ursprungliga 21 som var med på SM i Megalifting.

Tävlingen blev lång och intensiv för ingen visste riktigt sin kapacitet i dessa nya moment. De flesta gick ut försiktigt och kände sig för innan det blev riktigt tungt.

I Hercules Hold var det dock vissa som chansade, att hålla en extremt tung vikt i varje hand i 10 sekunder är en tuff uppgift.

Vem har bäst grepp i Sverige? Är det Danny Andersson, han klarade nu 220 kg, det fanns nog lite till, tvåa blev 22-årige Kent Stenegren på fina 200 kg. Christoffer Widegren klarade samma vikt, endast 82,5 kg tung. Helt klart är att man inte behöver vara tungviktare för att ha ett extremt bra grepp.

Atlasstenarna kom fram och kampen om att få upp den tyngsta blev tät, det blev sten nummer 13 (190 kg) som fick besegras innan det var över. Det var återigen Danny Andersson som med sin kroppsvikt på 91 kg lyfte upp den mer än dubbelt så tunga stenen.

Den sista och tyngsta grenen, Bocklyft blev den längsta tävlingen på över tre timmar, där nog de flesta glömde tiden.

Här var det fråga om styrka och precision som måste stämma, många lyfte helt enkelt ut sig på för många försök på samma vikt. Man hade 2 minuter på sig vid varje försök, svårigheten är att lyfta hela vikten samtidigt så att inte något hörn blir kvar i marken (det finns sensorer i alla fyra hörnen på konstruktionen).

Det var länge mycket ovisst mellan sex stycken tävlande, men till slut tog Jonas Häger kommandot med säkra lyft och klarade med mersmak hela 1050 kg. Detta ger en fin fjärdeplats bland de svenska Vikinglyftarna genom åren!

Nämnas bör också endast 15-årige Kim Green från Göteborg som klarade hela 750 kg i Bocklyft.

Resultatlistor