B&K - B&K Newsletter - Nummer 1, 24 augusti 2000

Nummer 1, 24 augusti 2000

Besök webbloggen för dagliga nyheter!

Webbsidan skapad 2000-08-24
Senast uppdaterad 2001-10-18
 

Sök på nätet med gymråttans favorit:

Sök på webben med Google

 
Kommentarer
Maila eller använd formuläret nedan:

namn (valfritt):

e-post (om du vill ha svar):

meddelande:

Snabba nyheter i musklernas värld

Premiär för B&K Newsletter Nummer 1, 24 augusti 2000

För att starta din prenumeration på B&K Newsletter,
fyll i din e-postadress och klicka på knappen nedan.
 

Innehåll

[1] Tipsa om B&K:s nyhetsbrev: Vinn fina priser!
[2] B&K Classic Body Show
[3] Swedish Pro Fitness
[4] Luciapokalen
[5] Gladiatorerna kommer tillbaka
[6] Iron Gym fyller 20 år
[7] Ronnie Coleman kommer till Stockholm
[8] Metropolis Gym inviger "Functional Food Bar"
[9] Debatt
[10] Debatt - igen
[11] Avslutningsord
[12] VIP-inbjudna till Legendernas Afton
[13] Allmän information

 

[1] Tipsa om B&K:s nyhetsbrev: Vinn fina priser!

Har du vänner som du vill tipsa om detta nyhetsbrev; Ge oss minst tre prenumeranter - och vinn en resa till Mr Olympia 2001 i Las Vegas, biljetter till kommande inspelning av Gladiatorerna, biljetter till B&K Classic Body Show och Swedish Pro Fitness, B&K-prenumerationer samt träningskläder för tusentals kronor! Läs mer här!

 

[2] B&K Classic Body Show

B&K Classic Body Show i oktober ser ut att bli en "hit" med en come-backandes Anders Graneheim (- Detta blir min sista tävling, säger en fruktansvärt vass Graneheim!), en lika vass Omid Parsa (vi håller tummarna för att han dyker upp!), "Gabby" Oyemade, Fredrik Age, Roger Hallström, Dennis Fagerstrand, samt namn som Anders Bengtsson (hade en gång Europas bästa ben - och har lovat att visa att gammal är äldst!!!), Patrik Persson, Peder Eliasson, Peter Möllerström samt Kent Dorby, Mats Kardell, Peder "Peppe" Johansson och Renato Somenzi.

Ska Anders Bengtsson röra om i prislistan på B&K Classic Body Show? Han ställs mot bl a…

…Anders Graneheim (ovan), "Gabby" Oyemade och Omid Parsa!

Under finalen utses även de som B&K Sports Magazines läsare röstat fram som Millenniets Mesta Bodybuilder (manlig och kvinnlig), samt du får se och träffa över 50 av Sveriges levande kraftsportlegender. Missa inte Arne Tammer & Co (den kompletta inbjudningslistan)!

Biljetter kan köpas hos Biljett Direkt.


[3] Swedish Pro Fitness

Swedish Pro Fitness, Sveriges första proffsfitnesstävling, avhålls helgen efter Ms Olympia. Lena Johannesen från Norge kommer direkt från Big Las Vegas i sällskap med bl a preliminärt klara Kelly Ryan, Susie Curry, Timea Majerova, Jennifer Worth, Stacy Simons och Milimar Flores - samt ytterligare toppnamn.

Biljetter kan köpas hos Biljett Direkt.

Kval till Swedish Pro Fitness för de svenska tjejerna avhålls under fredagen, från vilket tre går vidare. Denna tävling avhålles på exposcenen under Scandinavian Fitness Expo och innehåller namn som EM-medaljören Linda Ekwall, en come-backandes Andrea Kösa (en av de första stora fitnessprofilerna i detta land!), Gladiatorn Elin "Amber" Sundell, Beatrice Pettersson, Ylva Eriksson, kometen Angelica Österlund och i kanonform varande Åsa Möller.

Förbedömningen sker 11:00 och biljetter (100 kr) kan endast köpas i entrén.


[4] Luciapokalen

Luciapokalen avhålls i år 50 meter från den förra lokalen; Nu på biografen Draken; en större och fräschare lokal. Datum är lördagen den 9 december! Och arrangören lovar att försöka göra det till den ljusaste festen i dess historia. Biljetter kommer att kunna köpas via Biljett Direkt - förvissa dig om biljetter i tid. Det brukar bli fullsatt.


[5] Gladiatorerna kommer tillbaka

Gladiatorerna kommer tillbaka. Kul! Vi på B&K hoppas att det blir någon värdig efterträdare till vinnaren på damsidan Ci Lindström; hon var helt enkelt fantastisk! Och du kommer att se henne på bb-tävlingar framöver; Hon är nämligen en av SKKF:s bästa domare.

Den sista chansen att bli en utmanare får du under Scandinavian Fitness Expo 2000!!! Maila snarast till oss på , med alla uppgifter du har om dig själv, så vidareförmedlar vi dessa till MTV-produktion!


[6] Iron Gym fyller 20 år

Iron Gym i Gubbängen, Stockholm, fyller 20 år! En av grundarna, Chester Hugo, ställer till med fest för att uppmärksamma händelsen.

- Jag startade detta gym inspirerad av legenden Lars "Gammeldahlis" Dahlström, som bodde i Stureby. Jag gör detta till hans och alla andras ära, vilka har inspirerat mig att vara i gymbranschen, menar Chester.

Ta dig till Iron Gym i gubbängen, Bordsvägen 23, den 16 september (en lördag) 15:00 till 19:00. Du kommer bl a att få se ett svenskt rekordförsök i bänkpress av ingen mindre än Anders Nilsson från Kil (som bl a kör med 100-kiloshantlar i hantelpress!!!). På plats finns även Peter Möllerström, som kommer att vara i form inför B&K Classic Body Show. Mer info på tel 08-649 61 50.


[7] Ronnie Coleman kommer till Stockholm

Ronnie Coleman kommer till Stockholm för att hålla seminarium. B&K Sports Magazine kommer i samarbete med bl a EMA Telstar och att arrangera ett träningsseminarium, med Coleman, Charles Glass m fl, m fl, på Cirkus, Djurgården i Sthlm. Coleman kommer även att gästposera, i kanonform. Han kommer ju i princip direkt från Mr O! Mer info kommer i detta nyhetsbrev framöver!


[8] Metropolis Gym inviger "Functional Food Bar"

Metropolis Gym, Stockholm, inviger torsdagen den 31 augusti en "Functional Food Bar". Kanske värt ett besök framöver!? Se www.metropolisgym.nu.


[9] Debatt

Debatt: Också var det den där ständiga debatten kring B&K och SKKF. Vi för inget krig. Utan en debatt, byggd på våra erfarenheter samt åsikter. Inget annat.

Vi på B&K har under 20 år kämpat för denna sport, men anses av vissa ledamöter inom SKKF vara ett företag som "plockar russinen ur kakan". Vi känner oss minst sagt kränkta av ett sådant uttalande. Plockar VI russinen ur kakan? Vi har ju varit med och bakat den - och försöker att driva sporten framåt - för allas bästa. Förhoppningsvis kan vi driva företaget med vinst: hur skulle vi annars överleva?

SKKF, som nu bl a tagit över ett dukat bord, med russin och allt, då de tog över SM Fitness, istället för att försöka förhandla fram en affärsmässig och långsiktig plan, där alla kunde vara med och utveckla detta fenomen.

Och de har tagit över utan att vi inte fått några som helst russin att suga på. Tro oss!

Och den utlovade mässan, där SKKF totalt misslyckades i sina planer på att skapa en eget expo (och andra nya "projekt") kommenteras av en av de aktiva elitkillarna som ska tävla så här:

"Faktum är att B&K Sports Magazine tyvärr om och om igen har rätt när det gäller förbundet. Den senaste stora besvikelsen var att flytta Scandinavian Grand Prix samt SM i Fitness ifrån Göteborgsmässan som verkade perfekt. (Exempelvis som åskådare på Sweden Grand Prix på Göteborgsmässan så fanns det i alla fall i mina ögon inget att klaga på.) Jag såg fram emot att få tävla på en så fin arena som Mässan i Göteborg!

Ibland undrar man om SKKF saknar förståelse för tävlande och publik. När man flyttar datum och plats på sina tävlingar bara några (elva) veckor innan tävling. Folk har ju tagit semester, bokat hotellrum och de tävlande har planerat sin diet.

Att Malmö var ett steg tillbaka precis som Solna istället för Älvsjö är ju uppenbart...

Att man sedan istället för att ursäkta sig och vara ärliga och säga "tyvärr" så tvingas vi flytta!!! Så försöker man på ett mycket irriterande sätt få det hela att framstå som något bra.

Exempel:
"Vi kommer att koncentrera oss på tävlingen och kommer därför inte hålla något EXPO..."

För fan, ett EXPO drar ju bara mer folk och skapar möjligheter att sprida intresse och förståelse för vår sport bland vanligt folk...

Exempel:
"Vi har bara 800 platser men detta kommer att bidra till en starkare och intimare stämning under tävlingarna..."

Vaddå? Vad säger man till dem som inte får någon biljett då!? Och om inte jag missminner mig så klagar man årligen på den mysigaste och stämningsfullaste tävling som finns, ja just det Luciapokalen, bland annat just för att arenan är för liten. (Konstigt att man inte nämner något om en starkare och intimare stämning.) Det har ju faktiskt blivit kult att hålla Luciapokalen på "Vågen"."


[10] Debatt - igen

Med anledning av att SKKF i sin tidning "Förbundsnytt" mer eller mindre hoppar på enskilda aktörer i branschen (de kallas bl a för russinplockare), kände sig chefredaktören för B&K Sports Magazine, Ove Rytter, sig nödgad att skriva detta brev till Ulf Björnfot, som är en av de ansvariga bakom tidningen. I en av texterna sägs en av SKKF:s ledamöter, fitnessansvarige Claes Aronsson, bl a vara "verbalt överkörd" av "arrangören".

Då Ove Rytter, vilken var en av arrangörerna, är noga med att man alltid ska vara exakt i sina anklagelser, skrevs detta mail tidigt i morse;

Bästa Ulf,

Jag kräver att du i kommande förbundsnytt specificerar vem som "kört över" Aronsson i Båstad. Verbalt. Nu kan det finnas de som tror att det är jag som står som "arrangör". Jag vill inte utmålas som en russinplockare, som dessutom kör över folk.

I mina företag har jag idag ca 30 anställda, vilka trivs och anser att de har en bra arbetsplats, med stimulans från ledningen och att jag är en bra chef, som är rättvis.

Jag har lärt mig att ta hand om de som jobbar framåt - men kan vara hård - men rättvis - mot de jag anser inte driva företagets idéer framåt, utan lägger in personliga och för företaget felaktiga beslut och strategier. Management kallas det.

Det är inget fel att ta egna beslut, men då får man göra det i sin egen rörelse, där man själv riskerar pengar, förtroende och framtid. Och det är nog här lite av kärnan ligger i det svar du finner avseende Båstadshändelsen, där ni fick bevittna något så hemskt att det omnämns i ert förbundsorgan.

Jag hoppas att SKKF framöver tar sitt förnuft tillfånga och jobbar med istället för mot de fria marknadskrafterna. Att inse att man ska låta andra göra det man inte är bra på.

Det är så jag t ex gör norra Europas största fitnessmässa. Jag kunde ju ha gjort den själv - och fått in ytterligare kapital. Men det gäller att tänka tårta; med alla bitarna på plats och proffsigt skötta.

SKKF bör jobba med de som är duktiga (jag tillhör ej den kategorin i SKKF:s ögon längre, det vet jag. Men sök upp NÅGON som kan ta tag i det hela på ett proffsigt sätt!) även om ni - av någon underlig anledning jag ej känner till - anser dem vara dåliga människor.

Att snacka om russinen i kakan: Den organisation som SKKF tillhör drivs av bröderna Weider. Där har du russinplockare, om vi nu ska tala om sådana. Och de är stolta över att ha byggt upp något stort, då de har kapacitet, intellekt och långsiktighet. Självklart tjänar duktiga människor pengar - och de kan därmed föra utvecklingen vidare. SKKF och alla andra organisationer har nytta av detta - och borde vara tacksamma.

Ge dig inte på mig om det ej finns täckning, ty då har jag all rätt i världen att reagera starkt. Jag är ju den som över tiden sett jobbat MEST för SKKF de senaste åren rent marknadsföringsmässigt; Sprider träningens budskap och har förhoppningsvis fått en seriös prägel.

Som sagt: sätt snarast in en dementi/korrigering om vem som var "arrangör" i Båstad. De flesta tror att det är MIG ni syftar på. Jag betedde mig hövligt i Båstad, vad jag kan minnas. Så var dock inte fallet hos vissa förbundsledamöter, vilket jag undvikit att skriva om. Således är min fråga: Kommer du att förtydliga vem arrangören var, eller ej?

Jag tillfrågade Thommy Henningsson om denna händelse. Här har du svaret;

"Du undrar ifall det var jag som "hyvlade av" Aronsson. Jag tror det kan ha varit jag... I samband med tävlingsgenomgången inför herrarnas kval då SKKF med Arne Persson som "hjärna" ville ändra på allt i tävlingskörschemat trots att jag och SKKF (Kenneth Johansson och Claes Aronsson) suttit och jobbat igenom och okejat allt detta i telefonmöte flera veckor tidigare.

De ville bl a flytta fram starttiden två timmar för kvalet till 08:00 eller 09:00 (alltså innan publik som köpt biljetter kom in på arenan! Tror utsatt tid var 10:00 alt 11:00 på biljetterna) och även i övrigt ändra i hela upplägget. Det snackades om att ordningen mellan chins & dips var orättvis och att man inte ville använda dubbla stationer i respektive gren dips/chins.

- Det skulle inte gå att hinna med schemat i vilket fall som helst, sa Arne!!! Makalöst!

Allt skulle ändras helt sonika och utan minsta förvarning eller diskussion med mig/oss (de skyllde på att de ej vågade för de visste att det inte var populärt!)

Tidschemat var utannonserat till press, det stod på hemsidan som vi marknadsförde till alla kontakter och alla tävlande hade fått denna information i god tid och vi hade tryckt ett programblad med klart schema i, men framförallt vad det godkänt av SKKF från början men sen... ...ändrade man sig (verkar vara en vanlig åkomma) - vid detta tillfälle "gömde de sig" bakom Arnes argumentering!

Jag blev smått tokig på dem! Det var liksom droppen på allt! Men att jag skulle verbalt överfallit Claes Aronsson är att ta i och det var absolut inte personligt angrepp och "hotet" bestod i att jag uttryckte mig ungefär så här (jag tror någon kan ha det inspelat på video faktiskt). Mina ord som jag kommer ihåg det:

"Detta e fan inte sant! Hur kan Ni komma att göra dessa ändringar nu när allt är förplanerat runt evenemanget och utan att ens vidtala oss!

Ni gör det helt omöjligt att göra professionella tävlingar när Ni helt plötsligt utan någon som helst förvarning kommer och ändrar på allting - vi har annonserat i tidningar, vi har sålt biljetter med tider som ni vill ändra på dagen före, vi går ut med information till tävlande i god tid, vi skickar ut pressreleaser, vi informerar på hemsidor, vi har funktionärer som har tider & uppgifter att följa och det finns i ett tryckt programblad för tävlingarna med alla tider! Vad är det för mening att ha gjort all denna planering och sitta i möte efter möte om NI ändå ska ändra på det igen!?

Och det är så hela tiden, finns inte en grej utan det blir strul hit och dit! Helt sanslöst! Är det på det här viset SKKF gör tävlingar känns det inte så vettigt att hålla på med fitnesstävlingar i Båstad!!"

Alltså, det var sättet som SKKF skötte det hela som jag blev förbannad på och inte på tävlingsformen Fitness som man kan tyda det Björnfot skriver!

Björnfot missar totalt i sin analys om var drivkraften ligger (plus att han har fel angående sanktionsavgiften, den var  30 000:-, ej 20 000:- som han skriver). Jag blev upprörd på alla inblandades vägnar: vi som arrangörer med funktionärer som skulle jobba var informerade - scheman var utskrivna, ett späckat körschema som ska hålla i tider, en stor publik som betalt "dyra" biljetter med utsatta tider på, de tävlande som förberett sig och visste sedan länge vilka tider som gällde! Ja, det var till helheten på evenemanget jag såg!"

Ulf: Respons önskas snarast!

högaktningsfullt
Ove Rytter


[11] Avslutningsord

Kära läsare av detta nyhetsbrev: Tipsa oss, håll oss uppdaterade, skicka insändare och håll kroppskulturen levande. Ty det gör vi!!!

Vi ses på Scandinavian Fitness Expo, som blir en fest av sällan skådat slag! Vi önskar samtliga ledamöter inom SKKF välkomna, för att se om vi kan hitta något sätt att kunna få dem representerade under kommande års evenemang 2001!

Ciao


[12] VIP-inbjudna till Legendernas Afton

Du hittade det först i detta nyhetsbrev! De VIP-inbjudna till Legendernas Afton är:

  • Akkila, Eino
  • Ander, Gustav
  • Andersson, Arvid
  • Andersson, Robin
  • Andersson, Sven
  • Backlund, Lars
  • Bengtsson, Ulf
  • Berg, Sven
  • Berglund, Patric
  • Bergström, Anders
  • Bergström, Henry
  • Bettembourg, Hans
  • Bruch, Ricky
  • Cahling, Andreas
  • Dahlgren, Lennart "Hoa"
  • Dahlin Fredriksson, Veronica
  • Dorby, Kent
  • Edberg, Arne
  • Edenstig, Rolf "Sotarn"
  • Eriksson, Christer
  • Eriksson, Ewa
  • Fagerstrand, Dennis
  • Formgren, Susanne "Tussen"
  • Graneheim, Anders
  • Grape, Johnny
  • Grape, Lisbeth
  • Grimstål, Johnny
  • Hallström, Birgitta
  • Hedlund, Lars
  • Hoby, Helene
  • Isaksson, Carina
  • Jacobsson, Golge
  • Johansson, Bo
  • Johansson, Marika
  • Johnsson, Stefan
  • Kardell, Mats
  • Kolthoff, Kjell Arne
  • Kryll, Roberto
  • Kryll, Yvonne
  • Larsson, Ingvar
  • Larsson, Ulf
  • Lennartsson, Jan
  • Liedstrand, Linda
  • Malmqvist, Jan
  • Mattsson, Kenneth
  • Nentis, Stefano
  • Nilsson, Conny
  • Nilsson, Eive
  • Nilsson, Leif
  • Nilsson, Ove
  • Norén, Lars
  • Oldenmark, Johan
  • Palazzi, Camilla
  • Pinek, Anton
  • Rellos, Malte
  • Riscoll, Monica
  • Roberts, James
  • Rudman, Janko
  • Rytter, Ove
  • Räty, Jorma
  • Rösbö, Gunnar
  • Samuelsson, Magnus
  • Samuelsson, Torbjörn
  • Somenzi, Renato
  • Söderberg, Gunilla
  • Tammer, Arne
  • Thorell, Per
  • Trulsson, Lena
  • Ulldin, Conny
  • Varhevaara, Jorma
  • Walfridsson, Stig
  • Wahlgren, Ehrling
  • Zetterqvist-Fritz, Inger

Övriga inbjudna:

Deltagare i B&K Classic Body Show (ca 15 st), Swedish Pro Fitness, (ca 10 st) samt B&K:s personal och medarbetare.


[13] Allmän information

Är detta nyhetsbrev inte nog för dig? Besök då B&K:s Webblogg för dagliga muskelnyheter. 

Kontaktinformation:
B&K Sports Magazine, Box 3417, 103 68 Stockholm.
Besöksadress: Holländargatan 33
Tel: 08-34 77 00, Fax: 08-34 63 33
E-post: Webmaster: Magnus Branzén,

Berätta gärna om detta nyhetsbrev för dina tränande vänner. De
kan enkelt gå med genom att besöka hemsidan för nyhetsbrevet.

 

 

 

Sidan skapad 2000-08-24 | Senast uppdaterad den 18 oktober 2001 av