Europatipset – så gör du din analys inför matchen

Europatipset är ett spel som generellt spelas på söndagar med också en gång på en vardag. I detta spelet ska du satsa på vilket matchresultat de olika Europeiska ligornas matcher slutar i. Men när det finns möjlighet så kan du även tippa på landskamper och andra matchresultat från andra spelade matcher i världen. Ditt jobb blir att tippa om matchen kommer att sluta med att hemmalaget vinner, att bortalaget vinner eller om matchen blir oavgjord. Det är 13 matcher som du ska tippa på och om du prickar in rätt resultat i alla 13 matcher så vinner du. Hur stor vinst summan är varierar beroende på hur andra har spelat samt spelets omsättning.

Se över lagens spelhistorik

Som du märker så är det ingen större svårighet att spela på Europatipset, svårigheten ligger i att tippa rätt. Hur gör man det då? Börja med att surfa runt på nätet och läs vad olika expertkommentatorer har för tolkningar på kommande matcher. Se också om det finns videos eller intervjuer med tränarna som berättar om lagets förutsättningar inför matchen. träffsäkra tipsförslag för Europatipset hittar du på Målkoll.se. Detta är en av de mest kvalitativa och professionella siterna du kan få tipsförslag ifrån och deras förlag är väl värda att ta i beaktning inför ditt tippande.

Förväntningarna innan avspark

Ett annat bra tips som du bör ta till dig är att göra din egen research över de lag som sak mötas. Se över historiken under de senaste matcherna, hur har laget spelat. Försök hitta information om laguppställningen. Ska de spela i samma formation som i tidigare matcher? Har några spelar bytts ut eller bytt plats? Se om det finns någon information om skador. Om en spelare kommer tillbaka efter en skada så är han eller hon kanske inte tillbaka på helt 100% kapacitet. Om det är en nyckelspelare som är skadad så kan det skaka om självförtroende i ett helt lag. Allt detta är också viktiga parametrar att ta med när du ska tippa.

Hur du lägger in ditt spel på Europatipset

När du har gjort dina undersökningar och tagit till dig av experternas förslag så är det dags att fylla i spelkupongen. Den består av 13 matcher och du kan kryssa i ”1” för hemmaseger. Hemmalaget är alltid laget som står skriver till vänster. Du väljer ”2” om du tror bortalaget vinner, det vill säga laget som står till höger. Om du tror att matchen kommer att sluta oavgjort så klickar du i ”X”. klicka här för att läsa utförliga instruktioner till Europatipset hos Svenska Spel ifall det skulle vara någonting som du behöver mer detaljerad information om.

Det finns också tre olika systemspel som du också kan spela på. Med M-systemet så får du fler enkelrader att spela på samma kupong samt att du kan göra hel- eller halvgarderingar (dvs. att du kan satsa mer än bara ett tecken i matchen, du kan till exempel satsa både en 1:a och en 2:a.). Ett annat system är R-systemet där du spelar på ett reducerat antal rader, vilket ger en minskad insats. Antalet rader som du kommer att spela på räknas ut av systemet när du fyllt i alla matcher. Det sista är ett U-system som ger en utgångsrad i ett reducerat system. Genom att sätta ett utgångstecken på de garderingar du har så kan du påverka nyckelradernas teckenfördelning.

Vinn mer tillsammans

Som du säkert redan har förstått så blir dina vinster högre ju mer du satsar, så ett tips är att skapa ett bolagsspel. Med detta spelupplägg så kan du skapa ett lag tillsammans med familj, vänner eller kollegor. Nu har ni chansen att lägga ihop era satsningar till en enda stor satsning istället och därmed ta del av större vinstsummor. Allt du behöver göra är registrera dina medlemmars e-postadress på svenskaspel.se. Ni kan vara alltifrån 2 till 20 personer i spelbolaget. Det enda kravet är att alla medlemmar måste ha ett eget spelkonto på Svenska Spel samt att alla är över 18 år så klart. När alla medlemmar är registrerade är det bara att sätta igång och spela och tippa tillsammans.

Förhoppningarna om att bollen studsar din väg

Grädde på moset att bli miljonär

Ju mer man har satsat på spel, desto större respekt får man för de som har fått 13 rätt. Även om man har gjort all den research som behövs och man känner till både spelare och tränare så finns alltid den där obarmhärtiga spelvariabeln – oturen, eller turen beroende på vad man har satsat på. Detta fenomen som gör att bollen studsar åt ett speciellt håll i precis rätt ögonblick. Så att vinna 13 rätt handlar inte bara om pengarna och att bli miljonär, det handlar också om känslan att ha haft 13 rätt. Att du både kunde förutspå framtiden samt att bollen gick din väg. Lycka till!