B&K - Athletic Fitness - Rapport från SM 2002

Rapport från SM 2002

Sidan skapad 2002-04-17
Uppdaterad 2002-04-18


Stefan Croona

Sverige Sport & Prestation

Sök på B&K:s webbplats
 

Sök på nätet med gymråttans favorit:

Sök på webben med Google

 
Kommentarer
Maila eller använd formuläret nedan:

namn (valfritt):

e-post (om du vill ha svar):

meddelande:

Stefan Croona, Sverige Sport & Prestation rapporterar:

Text: Stefan Croona - Foto: Sverige Sport & Prestation

Bilder från SM Athletic Fitness 2002

Resultat från SM Athletic Fitness 2002

Söndagen 14 april, Solnahallen 09:00 var det dags för årets SM i Athletic Fitness. De bästa, 53 st, var samlade under samma tak för att göra upp om medaljerna och titlarna.

Dagen började som sedvanligt med symmetrironden där muskelutveckling och definition av muskulatur bedöms. Vad domarna vill se här är en vältränad och muskulös kropp, som inte är för deffad (för lite underhudsfett). Det är den här bedömningen som saknar riktiga kriterier för vad som är för mycket eller för lite.

Vid inmätningen av längden av de tävlande kompletterades även vikt för första gången i år! Utan att kritisera domarna för deras bedömningar, som skiftar mellan de olika klasserna, upplever jag själv att en regeländring ska till för att tydligare klargöra för deltagarna vad som gäller.

Innan lunch var det dags att mäta styrkan i de nu mera klassiska styrkemomenten Chins och Dips. På plats som vanligt var Arne Persson som är en fruktad man av många, inte minst förstagångstävlande. Arne är hård i sin bedömning men framför allt rättvis. Detta uppskattar de tävlande för de vet att det blir fair play.

Under eftermiddagen var det Hinderbana, avgörande var hur mycket av träningen under vintern som hade varit uthållighet och smidighet. Deltagarna hade vid samlingen dagen innan fått veta exakt hur hinderbanan skulle se ut, samt regler för varje hinder. Trots detta så ändrade arrangören banan femton minuter före första start!? Det var inte tävlingsläkaren Dan Lejonvall som låg bakom beslutet, det var helt enkelt av platsbrist!?

Vad man också glömde, ett löfte till deltagarna i och med alla klämskador vid "bära vikt-momentet", var att det bara skulle finnas en vikt på mattan!?

Strax före klockan sex var det dags för finalomgången, med line-up. Nu hade man sammanställt och räknat ihop alla dagens resultat. När finalen började så är det de som placerat sig bäst i de tre moment som gjorts under dagen som till sist stod kvar på scenen, där en sista symmetrirond skulle fälla avgörandet.

Efter en lång dag med mycket blod, svett och tårar så var de nya svenska mästarinnorna och mästarna korade, strax för klockan nio.

"The more you sweat in training, the less you bleed in combat"
-Navy Seals

Bilder från SM Athletic Fitness 2002

Resultat från SM Athletic Fitness 2002