B&K - Athletic Fitness - Rapport från SM-kvalet 2002

Rapport från SM-kvalet 2002

Sidan skapad 2002-04-08
Uppdaterad 2002-04-08


Stefan Croona

Sverige Sport & Prestation

Sök på B&K:s webbplats
 

Sök på nätet med gymråttans favorit:

Sök på webben med Google

 
Kommentarer
Maila eller använd formuläret nedan:

namn (valfritt):

e-post (om du vill ha svar):

meddelande:

Stefan Croona, Sverige Sport & Prestation rapporterar:

Text: Stefan Croona - Foto: Sverige Sport & Prestation

Jaja, jag vet, det är bilderna ni vill se:

Sida 1 | Sida 2 | Sida 3 | Sida 4

Då var det dags...

...Umeå nästa! Efter en lång resa för de flesta deltagarna med bil, buss, tåg eller flyg så var de samlade på samma ort - Umeå.

Det var IKSU Fitness med Rookie Westin i spetsen som var ensamma om att ha ansökt om att få arrangera SM-kval Athletic Fitness. Därav följde att även landsdelsmästerskapet i Svealand och Västra Götaland avgjordes i Umeå.

Årets SM-kval startade klockan åtta med registrering samt regelgenomgång. Vid tiotiden så var kvalet i gång som beräknat med damernas korta klass och symmetribedömning. Sedan löpte det på bra under förmiddagen med de övriga klasserna.

Efter detta var det styrkemomenten som stod på tur. Arrangören IKSU Fitness använde sig av den publikvänligare chinsställningen där man faktiskt kan se atleten som ska utföra momentet. Även den klassiska dipsställningen var tillbaka - till allas förtjusning.

Efter en kortare paus så var det dags för hinderbanan. Även denna kände vi igen från glansdagarna i Båstad. Känslan var faktiskt nästan som om man hade förflyttats ett par år bakåt i tiden: mycket publik, sol (ute) och positiva människor vid dessa arrangemang.

Förutom att det var tre landsdelsmästerskap och en massa olika uppgifter som skulle samlas in (vart alla kom ifrån och vilken landsdel som den klubben som de tävlade för tillhörde) så kunde detta blivit i särklass den kortaste tävlingen hittills. Men så enkelt är det ju inte alltid... Nu drog det ut på tiden och huvuddomaren Kennet Johansson jobbade frenetiskt med att reda ut allt och vilka som var kvalade till det kommande SM. Strax efter klockan elva på kvällen så var allt klart, även vilka som hade kvalat till SM.

Som avslutning vill jag bara säga att jag beundrar alla tävlande som orkade hålla ut hela tävlingen samt ge Rookie & Co från IKSU Fitness en eloge för deras fantastiska arbete.

Rookie Westin & IKSU Fitness - arrangör av SM-kval Athletic Fitness 2002!

Rookie Westin och IKSU Fitness låter meddela följande:

"Vi vill tacka de tävlande, publiken, speakern (Annika Warg) , domarna och funktionärerna samt våra sponsorer (Better Bodies, Nra, Budo & Fitness och IKSU Sportcenter)."